Niels Frederiksen: Ingen fast makker til Kian

Esbjerg har ikke noget fast førstevalg som Kian Hansens makker i midterforsvaret. Den plads må Jens Berthel Askou og Davidson Drobo-Ampem kæmpe om

Kian Hansen i aktion mod FC Vestsjælland. (Foto: Lars Poulsen)
Kian Hansen i aktion mod FC Vestsjælland. (Foto: Lars Poulsen)

Først den ene vej, og så den anden vej. Og så den første vej igen. Det kan sommetider være svært at udpege en idealopstilling i Esbjerg, fordi blandt andet midterforsvaret har været genstand for en del udskiftning.

Kian Hansen sidder urørligt på den ene plads foran Frederik Rønnow i målet, men kampen om at være hans makker er ganske åben. Davidson Drobo-Ampem startede superligasæsonens første ni kampe sammen med viceanfører Hansen, men derefter overtog Jens Berthel Askou, som klubben hentede i Vejle i august.

Derefter spillede Drobo-Ampem så tre kampe i streg mod Lyngby, Elfsborg og FC Midtjylland, hvorefter Askou var tilbage i startformationen mod FC København i weekenden. De to har begge spillet 10 superligakampe i denne sæson, og de er noteret for henholdsvis 795 minutter til Drobo-Ampem og 741 minutter til Askou.

Alt i alt et mudret billede af rollefordelingen, og Esbjerg-træner Niels Frederiksen ved heller ikke, hvem af de to, der er står forrest i køen som Kian Hansens makker.

- Vi har ikke et klart førstevalg. Jeg synes, vi har gjort det fint de sidste tre uger, selvom vi har skiftet lidt ud, siger han til tipsbladet.dk og forklarer bevæggrundene for udskiftningerne.

(Foto: Peter Dejong/AP) Sport og Spil Kan Hobro blive ved?Se også: Jyske klubber jagter svensk offensivspiller

- Det er dels et spørgsmål om, at vi spiller mange kampe, og jeg synes, Jens Berthel havde brug for en puster. Så valgte jeg Drobo mod FC Midtjylland, fordi vi gerne ville have en lidt mere bevægelig spiller, og mod FCK skulle vi spille mere stationært og på hovedspillet, så der startede Jens Berthel.

Et populært mantra i fodboldens verden hedder, at kontinuitet er vigtigt, og især i forsvaret gælder det om at være sammenspillede. I Esbjerg frygter Niels Frederiksen dog ikke, at udskiftningen får negativ betydning i den retning.

Se også: Olsen om Braithwaite: Han er blevet overhalet

- Jeg er ikke bange for, at vi mister kontinuitet. Nogle gange bliver vi kritiseret for, at vi ikke skifter nok ud, og når vi så gør, skal vi også forsvare det. Jeg synes, vi har skiftet med succes, og begge to har spillet mange kampe sammen med Kian. Vi skal selvfølgelig ikke skifte ud hele forsvaret ud hver gang, og det gør vi heller ikke. Vi har spillet med Peter (Ankersen, red.) og Jonas Knudsen i næsten alle kampe, siger cheftræneren.

Niels Frederiksen blev i starten af ugen citeret for at efterlyse blandt andet en ny spiller til midterforsvaret, men det er ikke nødvendigvis, fordi han er utilfreds med de Drobo-Ampem og Askou. Tre er bare for få.

- Jeg synes, at fire midterforsvarere er passende, når man spiller så mange kampe i Superligaen og i Europa. Hvis vi har fire stærke spillere, er der fin konkurrence til de mange kampe, vi skal ud i.

Den næste indikation på, hvem der skal erobre pladsen ved siden af Kian Hansen, får vi næste fredag, når Esbjerg møder SønderjyskE i Haderslev.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere