Frustreret Esbjerg-træner: Ingen logisk forklaring

Det er svært at sætte en finger på, hvorfor Esbjergs har svært ved at score for tiden. Det er dog ikke kun angriberne, der er uskarpe, mener cheftræner Niels Frederiksen

Niels Frederiksen og Esbjerg fB frister nu en tilværelse under nedrykningsstregen i Superligaen. (Arkivfoto: Gregers Tycho/Polfoto)
Niels Frederiksen og Esbjerg fB frister nu en tilværelse under nedrykningsstregen i Superligaen. (Arkivfoto: Gregers Tycho/Polfoto)

I Esbjerg indledte de indeværende sæsonen, som de sluttede den sidste af: med lynhurtigt og seværdigt kontraspil, og det gav dem masser af mål i juli, august og september. Faktisk var de ligaens mest scorende, men det prædikat er foreløbig en saga blot.

Holdet fra Vestkysten har haft mere end almindeligt svært ved at sparke boldene i kassen de sidste par måneder, og angriberne Mushaga Bakenga og Pape Pate Diouf har ikke scoret siden starten af oktober, mens Mick van Buren ikke har nettet siden 19. september. 

Nu er det seks kampe siden, en Esbjerg-spiller har scoret, eftersom målene mål FC København og Elfsborg var selvmål, men cheftræner Niels Frederiksen har svært ved at give en fornuftig årsag til, hvorfor holdet i det helet taget ikke scorer. Men det er ikke kun angriberne, der ikke bidrager.

Se også: Hørsholt: Solbakken er ligaens største stjerneSe også: Skadet Brøndby-anfører: Jeg er bitter

- Det har jeg ikke nogen logisk forklaring på. Angribere har det med at svinge og især de unge, men i starten var det ikke kun angriberne, der scorede. Det var også Ankersen-brødrene, Jesper Rasmussen og HH (Hans Henrik Andreasen, red.), så der er flere ting. Vi har bare ikke lige ramt niveauet den sidste måned, siger træneren til tipsbladet.dk.

Under stregen
Nu er esbjergensernes deroute så omfattende, at de er rykket under nedrykningsstregen, selvom de i perioder har vist et af Superligaens højeste topniveauer. Det skyldes til dels, at holdet ikke laver så mange mål, som de gjorde før, men der er også plads til defensive forbedringer.

Se også: Rundens Hold: FCK og Brøndby klar til topbragSe også: Kasper Kusk vil ikke væk for enhver pris

- Vi har haft en tendens til at lukke lidt for mange mål ind. Det gjorde ikke så meget i starten, at vi lukkede 1,3 mål ind per kamp, fordi vi skulle nok selv score tre eller fire. Så det handler selvfølgelig om at finde nogle mål frem igen, men også om at sørge for at lukke af i forsvaret, siger Niels Frederiksen. 

Det skal de i første omgang forsøge på torsdag aften, når de tager imod Standard Liege på hjemmebane i Europa League, inden AaB gæster Blue Water Arena på mandag.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere