Esbjerg-stjerne indrømmer: En Mourinho-advarsel

Esbjerg må grundet karantæne undvære sin landsholdsspiller i puljefinalen i Salzburg

Peter Ankersen i duel med Standard Lieges Alessandro Landoli i torsdagens Europa League-kamp (Foto: Zuma Press)
Peter Ankersen i duel med Standard Lieges Alessandro Landoli i torsdagens Europa League-kamp (Foto: Zuma Press)

ESBJERG (Ekstra Bladet): Peter Ankersen måtte kæmpe sejt og længe for sin advarsel. Men kort før slutfløjtet i aftes lykkedes det omsider for Esbjerg-backen at få det gule kort, som sender ham i karantæne i puljefinalen mod Salzburg om to uger.

Allerede i første halvleg brokkede back-tvillingen sig så usædvanligt markant efter et frispark, at det var svært at slippe tanken om, at han var på fisketur efter en programmeret karantænedag helt i José Mourinhos ånd.

- Jeg gik ikke bevidst efter at få en advarsel, men jeg gjorde vist heller ikke noget for at undgå det. Man kan godt kalde det en semibevidst advarsel, smilede Peter Ankersen skævt efter kampen, da han mødte Ekstra Bladet.

- Man ser jo også i Champions League, at spillere der ligger på kanten af karantæne spekulerer i det. Kampen i Salzburg er jo i praksis ligegyldig, sagde han og vægtede sine ord godt.

Se også: 113 fodboldfans eskorteret ud af landetSe også: Glad Esbjerg-træner: Jeg har fået en angriber igen

Karantænen 12. december mod Red Bull Salzburg betyder nemlig, at Peter Ankersen i knockout-fasen til foråret ikke længere læner sig op ad karantæne, men kan tillade sig at snuppe yderligere to gule kort, før en ny tur i straffeboksen lurer.

- Det er jo også fint, så får vi nogle af dem varme, der har siddet ude meget, siger Peter Ankersen, hvis naturlige afløser er Ryan Johnson Laursen – med mindre Kian Hansen bliver foretrukket.

Esbjerg hentede mod Standard Liége helt overdådigt den sjette sejr i syv europæiske opgør dette efterår. Indsatsen var ikke prangende, men det rakte mod det belgiske tophold takket være Mick van Burens overlegne sejrstræffer i slutfasen.

Mangler lidt selvtillid
- Havde vi haft bare en lille snert af den selvtillid, som vi havde da vi mødte Standard første gang, så havde vi vundet større. Vi havde tilløb til rigtig mange chancer, men det sidste manglede, som vi også oplever det i Superligaen lige nu, sagde Peter Ankersen, som var sikker på at van Burens dobbelt-scoring kommer Esbjerg til gode i den nervepirrende mandagskamp mod AaB.

- Han har manglet de mål, men vi har også hele tiden vidst, at når han fik hul på bylden, så vil det bare komme. Og det er jeg sikker på kommer til udtryk mod AaB, sagde Peter Ankersen.

- Men det handler jo også om, at os der skal slå de afgørende afleveringer skærper niveauet, og der har jeg selv bøvlet med mit niveau sammen med hold.

Se også: Seje Esbjerg sikrer ny dansk triumfSe også: Måltørke overstået: Esbjergs hollænder fik hul på bylden

- Vi har været for nemme at læse, og Superligaen er bare noget helt andet end Europa, fordi modstanderne her ikke har studeret os lige så meget. Der bliver vi nødt til i Superligaen at lægge stilen lidt om og nok spille lidt mere primitivt, vurderede Peter Ankersen.

Tvillingebror Jakob Ankersen kunne også have lusket sig til en karantænedag med en advarsel i aftes, men Artige Jakob holdt sig fra unoder og risikerer altså karantæne, hvis han får kort i Salzburg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere