Esbjerg: Skal bruge spillere her og nu

Når januars transfervindue åbner, skal Esbjerg hente spillere, der kan gøre sig gældende med det samme, så holdet kan rette op på det sølle Superliga-efterår

Ryan Laursen og co. fra Esbjerg afsluttede efterårssæsonen med et 0-3-nederlag ude mod Red Bull Salzburg. (Foto: AP/Kerstin Joensson)
Ryan Laursen og co. fra Esbjerg afsluttede efterårssæsonen med et 0-3-nederlag ude mod Red Bull Salzburg. (Foto: AP/Kerstin Joensson)

Esbjerg har gennemlevet et noget pauvert efterår i Superligaen, men præstationerne har ikke fejlet noget i Europa League. Det har sendt nogle rare UEFA-millioner til den jyske vestkyst, og de skal have ben at gå på til januar. 

Pengene fra Europa-eventyret har givet klubben helt andre muskler at spille med, end de havde tidligere. Nu kan de eksempelvis købe spillere.

- Vi har selvfølgelig nogle muligheder, som vi ikke havde for syv-otte måneder siden. Vi kigger på spillere, som der skal betales en transfersum for, hvor vi før var pisket til kun et kigge på transferfrie spillere, siger Niels Erik Søndergård fra klubbens sportslige ledelse til tipsbladet.dk.

Se også: Esbjerg sender Diouf retur til FCK

Vestjyderne har klart tilkendegivet, at de vil investere i en spiller til hver kæde, og mens angrebspositionen giver sig selv, er der mere tvivl om, hvor på midtbanen og i forsvaret en kommende ny mand skal begå sig. 

- På midtbanen har vi ikke lagt os fast, fordi vi har allerede nogle spillere, som kan dække flere pladser, så vi kigger bredt. I forsvaret har vi to gode backs plus en gardering til højre og tre dygtige i midterforsvaret, så hvis vi kunne finde en, der kan dække to pladser, vil det være fint. Men heller ikke her har vi lagt os fast på noget endnu, siger Niels Erik Søndergård. 

Se også: Esbjergs Fiorentina-kampe på plads

De spillere, som klubben kigger efter, skal dog ikke blot være fyld i en halvsmal trup. De skal mindst være omtrent lige så gode som de spillere, Esbjerg allerede råder over. 

- De skal kunne gøre sig gældende her og nu. Vi skal bruge foråret til at rette op på vores position i ligaen, så det skal være spillere, der kan banke på til startopstillingen og bidrage fra start af, siger Niels Erik Søndergård.

- Det skal ikke være udviklingsspillere, men det behøver ikke være aldersbetinget. Det kan godt være, vi finder en 20-årig, der har spillet 70 kampe på højt niveau, men de skal som minimum være et alternativ til startelleveren. 

Se også: EL-hæder til Esbjerg-anfører

Om de spillere så skal koste to, fem eller otte millioner kroner, vil han ikke ud med.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer