Ankersen skifter til Salzburg

Esbjerg bekræfter, at klubben har solgt Peter Ankersen til Red Bull Salzburg - han skifter 1. juni

peter Ankersen har spillet en god sæson for Esbjerg og er altså nu blevet belønnet med en kontrakt i den noget større klub Red Bull Salzburg. (Foto: Rasmus Baaner)
peter Ankersen har spillet en god sæson for Esbjerg og er altså nu blevet belønnet med en kontrakt i den noget større klub Red Bull Salzburg. (Foto: Rasmus Baaner)

Det bliver som ventet et sommerskift til Red Bull Salzburg for Esbjergs højreback Peter Ankersen. Det bekræfter Superliga-klubben mandag aften på sin hjemmeside.

Her kalder klubben salget af den 23-årige landsholdsspiller for 'et af de hidtil største spillersalg' i klubbens historie

Moms-skænderi bremser Ankersen-skifte

At skiftet først er pr. 1. juni betyder, at Peter Ankersen kan hjælpe Esbjerg i de vanskelige kampe i Europa League, hvor mægtige Fiorentina venter. Og trods tabet, så vælger Esbjerg-træner Niels Frederiksen at glæde sig på Peter ankersens vegne.

- Det er godt gået af både Peter og EfB, at det for anden gang i denne sæson er lykkedes at sælge en af klubbens egne spillere til et så højt niveau. Vi har mødt Salzburg to gange i Europa League, og sportsligt er det et markant skridt opad for Peter.

- Vi har i efteråret 2013 ikke mødt et superligahold, der er i nærheden af at være så stærkt som Salzburg. Klubben passer enormt godt til Peters måde at spille fodbold på med fart og aggressivitet i det fremadrettede spil. Han vil få samme rolle som i EfB, blot på et højere niveau, siger Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Peter Ankersen på vej til Frankrig?

Trods udsigten til et økonomisk magert 2014 forventer Esbjerg nu med et salg af Peter Ankersen et overskud før skat på 2-10 mio. kr. i 2014.