FCM snublede på guldvejen

Nulløsning mellem Esbjerg og FC Midtjylland, hvor Pione Sisto misbrugte kæmpechance i tillægstiden

ESBJERG (Ekstra Bladet): Pione Sisto fik i dommerens tillægstid muligheden for at skyde tre point hjem til guldaspiranterne fra FC Midtjylland, men han missede den store chance. Derfor endte det hele med, at ulvene tabte et skridt i forhold til AaB i de to klubbers intense duel.

Efter to kampe mod AGF og Viborg, der udløste to gange målfest med ni scoringer i alt, blev ulvene bremset af Esbjerg og måtte nøjes med 0-0 i duellen med på Blue Water Arena.

Det skete med 10.320 tilskuere som vidner og slutfacit må siges at være passende for et opgør, der var vekslende, men som helhed kun på det jævne spillemæssigt.

Se også: Esbjerg holder på midtbaneprofil

Den scoring, der kunne have åbnet for mere underholdning kom desværre aldrig.

Begge hold havde ellers en meget stor chance for at åbne ballet før pausen.

Først var det Morten Duncan, der blev spillet fri af Rilwan Hassan, men topscoreren har ikke sigtekornet rigtigt indstillet i øjeblikket og sendte sit skud forbi målet.

Han har ikke scoret siden 10. marts – bl.a. fordi han har været plaget af lyske-problemer. Men man må håbe for FCMerne, at han snart kommer i gang igen – for det kan godt blive afgørende for udfaldet af de sidste fire kampe, hvor midtjyderne skal indhente AaBs tre-points-forspring.

Se også: FCM-topscorer: Vi er gode nok til at vinde i Esbjerg

Midt i 1. halvleg var det så tilbagevendte Esbjerg-angriber Martin Pusic, der fik chancen i den anden ende af banen. Han timede fint sit indløb på et hjørnespark fra venstre, men selv det gav ham fin plads til at heade, sendte han bolden over mål.

Esbjerg havde bolden mest i de første 45 minutter, og det skabte små tilløb til farlige chancer inde i feltet. Men FCMerne var en tand mere direkte på omstillingerne. Det gav yderligere muligheder, som kunne være omsat til scoring i et par tilfælde, men hverken Sylvester Igboun eller Petter Andersson fik afsluttet med den nødvendige kvalitet.

I starten af 2. halvleg fik hjemmeholdet en gigantisk chance for at komme foran, da FCM-forsvaret snorksov. Det udnyttede Mushaga Bakenga til at komme helt fri, men hans skud blev flot klaret af målmand Jonas Lössl med en fodparade.

Se også: Vraget EfB-spiller forventer snarlig afsked

Midtvejs i halvlegen var det gæsternes tur til at misbruge en chance af de helt store, da Francis Dickoh trods udækket med masser af tid og plads formåede at sende et hovedstød over målet.

For Esbjerg betyder det uafgjorte resultat, at holdet i kraft af bedre målscore generobrer den 5. plads fra FC Nordsjælland, som efter alt at dømme udløser plads i kvalifikationen til efterårets Europa League.

DU KAN INDTASTE RESULTATERNE FOR SLUTPROGRAMMET HERUNDER OG SE, HVORDAN DET HELE ENDER

0 kommentarer
Vis kommentarer