Snekaos aflyser bundbrag

Vintervejret over Haderslev har nu ført til aflysning af superligakampen mellem Sønderjyske og Esbjerg.

Sådan så 'banen' ud i Sønderjyske for en times tid siden. Siden er det blot blevet værre (Foto: SønderjyskE)
Sådan så 'banen' ud i Sønderjyske for en times tid siden. Siden er det blot blevet værre (Foto: SønderjyskE)

Lørdag eftermiddag måtte dommer Claus Bo Larsen afblæse kampen mellem AaB og FC Nordsjælland efter 18 minutters spil, fordi sneen væltede ned over Aalborg, og mandag kan vintervejret stoppe endnu en superligakamp.

I Haderslev er man nu også blevet nødt til at aflyse bundbraget mod lokalrivalerne fra Esbjerg. En snestorm rasere hen over Sønderjylland i formiddagstimerne, og det har nu fået DBU til aflyse kampen.

- Aflysningen sker på grund af snevejret. Det sner nu, og der ventes fortsat snevejr frem til kl. 17.00. Desuden er der udsigt til fygning, hvilket vil gøre det vanskeligt at rydde både banen og tilskuerpladserne, siger turneringsleder Peter Ebbesen, DBU.

I Esbjerg ærgrer man sig over, at kampen ikke kan gennemføres:

- Vi følte os godt forberedt og glædede os til kampen, både på grund af dens vigtighed, og fordi vi virkelig følte os klar til at spille. Det er træls. Næste problem bliver at finde en passende spilletermin. Vi er fortsat med i DBU Pokalen og har i forvejen et presset program. Denne aflysning gør det ikke nemmere, siger Jess Thorup til klubbens hjemmeside.

Tidligere på dagen sagde sportschef i Sønderjyske om en mulig aflysning:

- Det er det, vi går og overvejer i øjeblikket, men det ser ikke for godt ud. Banen er helt dækket af sne, og man kan knapt se fra den ene ende til den anden, fordi der samtidig er kraftig storm.

Læs også:

Snestormen har ramt Sønderjylland

I løbet af formiddagen traf man så den vurdering, at det ikke var forsvarligt at spille fodbold på banen.

Haderslev Fodboldstadion har installeret varme i banen, men den er ikke meget bevendt i en snestorm.

- Det er jo ikke en brødrister, lyder det fra Ole Nielsen.

Læs også:

Så meget koster sne-aflysningen AaB

Kampen mellem Sønderjyske og Esbjerg var programsat til klokken 19. Hvornår en ny kamp skal spilles er endnu ikke besluttet.