Lekven: Kom for hurtigt tilbage efter skade

Esbjerg Magnus Lekven kunne måske have sparet sig selv et par ugers skadespause, hvis han ikke havde forsøgt at komme for hurtigt tilbage

Esbjergs Magnus Lekven håber at være fit for fight i løbet af et par uger (Foto: Charlotte de la Fuente)
Esbjergs Magnus Lekven håber at være fit for fight i løbet af et par uger (Foto: Charlotte de la Fuente)

Siden slutningen af oktober har Magnus Lekven ikke spillet kamp for Esbjerg, men hvis han havde været lidt mere forsigtig, kunne det måske have set anderledes ud. Han startede nemlig på banen den 24. oktober i udekampen mod Elfsborg, selvom han måske burde have hvilet sig. 

På det tidspunkt var han ikke 100 procent klar efter sin lyskeskade, og siden har han bakset med en væskesamling i sin overbelastede lyske. En skade, der ikke er sådan lige at slippe af med igen. 

- Vi troede ikke, det var så alvorligt. Vi troede, jeg kunne være klar efter to uger, og så skubbede vi måske lidt på med at komme tilbage. Jeg burde nok ikke have spillet kampen mod Elfsborg, ellers ville jeg måske have været klar tidligere, siger han til tipsbladet.dk. 

Se også: EL-hæder til Esbjerg-anfører

Det er dog altid nævnt at være bagklog, så det gider han ikke bruge så meget tid på. I stedet vil han hellere se fremad og sørge for at blive klar i en fart. Han har således vigtige opgaver allerede fra den 9. januar. 

- Jeg håber, jeg er helt frisk om to uger. Jeg vil gerne være klar til at tage med ligalandsholdet. Det er svært at sige, hvor lang tid der går, men jeg tror det, siger han om turen til De Forenede Arabiske Emirater, hvor også holdkammeraten Mushaga Bakenga skal med.

Magnus Levkens skade er opstået som en følge af en overbelastning, og fra slutningen af juli til ditto oktober spillede han da også 17 kampe i alt. 

Skaden er dermed endnu et symptom på, at Esbjerg har haft svært ved at kapere en tur ud i Europa, samtidig med at Superligaen bliver passet. Som så mange før ham, forudser han også, at Europa League-eventyret har kostet esbjergenserne ualmindeligt dyrt på hjemmefronten.

Se også: Esbjerg-træner har to ønsker før lodtrækning

- Vi har spillet mange kampe, og det er nok grunden til, at vi ikke har præsteret så godt. Hvis vi ikke spillede Europa League, og vi havde holdt os skadesfri, mener jeg, vi har holdet til at ligge i den øverste halvdel i ligaen, siger han og slår samtidig fast, at turene til Liege, Borås og Salzburg i sidste ende nok skal gavne holdet. 

- Vi vidste, det ville blive svært. Vi har klaret os rigtig godt i Europa League, så det er en positiv bonus. Det har været hårdt, men spillerne har fået god erfaring, og det er helt sikkert noget, vi kan bruge i et længere perspektiv.

Den erfaring får det vestjyske bundhold hurtigt brug for i det nye år, hvor de skal slide sig fri af det nedrykningsmorads, de overvintrer i.

0 kommentarer
Vis kommentarer