Attraktiv svensker skabte trekantsdrama i Superligaen

For en uge siden var angriberen Daniel Larsson på vej til OB. Men så kostede FC Midtjyllands køb af Martin Pusic OB deres angriber, som på få timer røg til Esbjerg

Få hele historien om Daniel Larssons skifte til Esbjerg. (Foto: Scott Heppell/AP)
Få hele historien om Daniel Larssons skifte til Esbjerg. (Foto: Scott Heppell/AP)

Når transfermarkedet er ved at lukke, skal der træffes hurtige beslutninger, og det udløste sidste fredag lidt af et trekants-drama, da en attraktiv svensk angriber i sidste øjeblik udskiftede en OB-kontrakt med en lejeaftale i Esbjerg.

I fredagens udgave af Tipsbladet kommer historien om de sidste døgn i Esbjergs transfervindue, hvor den vestjyske klub solgte to profiler i form af Martin Pusic og Jakob Ankersen, som blev erstattet af den svenske angriber Daniel Larsson fra Granada og Kevin Mensah, der skiftede til Esbjerg fra Viborg FF.

Fredag 30. januar, med lidt over tre dage til transferdeadline, blev Esbjergs sportschef Niels Erik Søndergaard ringet op sent på eftermiddagen, mens han fejrede sin 51 års fødselsdag med familien. En fødselsdag, Søndergaard havde det fint med invitere til, fordi Esbjerg næsten var på plads med vinterens transfers og ikke forventede at sælge flere spillere.

Transfervinduet er lukket: Det lærte vi

Søndergaard missede det første opkald, fordi han i de minutter var gået væk fra gæsterne for kort at vende Kevin Mensah-transferen med Viborgs sportsdirektør Ole Nielsen. Da Søndergaard få minutter senere ringede tilbage, var FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein i røret.

- Jeg havde ingen anelse om, hvad der ville ske, siger Niels Erik Søndergaard.

-  Steinlein fortæller, at FC Midtjylland er interesseret i Pusic, og umiddelbart efter sender han en email om, at de indløser købsklausulen.

Efter et tip fra Esbjergs nye svenske kantspiller Erik Friberg havde Niels Erik Søndergaard nogle dage tidligere kort diskuteret den svenske angriber Daniel Larsson fra Granada med Esbjergs cheftræner Niels Frederiksen. Daniel Larsson er Fribergs bedste ven, og Larsson havde fortalt sin kammerat i Esbjerg, at Granada sandsynligvis ville købe nye konkurrenter i angrebet, og at den spanske klub sagtens kunne finde på at bede Larsson om at finde et andet sted at spille fodbold.

Torsdag 29. januar om aftenen havde Frederiksen så tjekket op på nogle videoklip og scouting-rapporter om Daniel Larsson, som Niels Erik Søndergaard selv huskede fra Larssons tid som målfarlig angriber i Malmö FF, og Frederiksen meldte tilbage til Søndergaard, at det ville være fornuftigt at skrive Larsson på listen over mulige emner til sommer, når Esbjerg sandsynligvis skulle sælge Martin Pusic.

Esbjerg forstår skepsis: Vi blev ikke presset til salgene

Søndergaard tjekkede med Daniel Larssons agent, den tidligere svenske VM-bronzevinder Martin Dahlin, om et skifte var muligt, og efter en hurtig samtale med Niels Frederiksen, der sammen med truppen var kørt til Tyskland for at spille træningskamp, valgte Niels Erik Søndergaard at forfølge en lejeaftale med Larsson.

I timerne før Niels Erik Søndergaard og Niels Frederiksen i al hast diskuterede, om Daniel Larsson skulle være deres afløser for Martin Pusic, var OB tæt på at have en aftale på plads med selvsamme Daniel Larsson, hvilket blev rapporteret af blandt andre tipsbladet.dk. Noget, som Niels Erik Søndergaard bestemt afviser, at han fandt ud af før om aftenen fredag 30. januar, efter at han havde begyndt samtalerne med Martin Dahlin og Granada CF om en Larsson-lejeaftale.

Værsgo - her er 22 gratis spillere til din klub

22.30, knap seks timer efter, at FC Midtjylland udløste Martin Pusic' frikøbsklausul ved at maile et bud på en million euro til Niels Erik Søndergaard, havde Esbjerg en lejeaftale med grønt lys fra Daniel Larsson og Granada.

Søndergaard siger i reportagen i Tipsbladet, at han ikke anede, at han var ved at hente en spiller, som OB allerede var tæt på at hente.

- Jeg har ikke gjort det her for at genere OB. Det er helt reelt. Jeg anede ikke, at OB var så langt med en aftale, som det bagefter er kommet frem, siger Niels Erik Søndergaard.

Esbjerg snyder OB: Henter angriber i La Liga

Esbjerg-bossen mener ikke, at sagen får konsekvenser for forholdet mellem Esbjerg og OB.

- Man er også egoistisk i den her branche, det er det, jeg er sat i verden for. Jeg skal samle det bedste hold til Esbjerg. Det er bare gamet. Det kunne sagtens være, at jeg og Ole (Nielsen, Viborgs sportsdirektør, red.) ikke var blevet enige om Kevin Mensah, men vi havde været lige gode venner af den grund. Det samme gælder med Jesper Hansen (OB's sportsdirektør, red.), eller hvis jeg ikke var blevet enig med (Brøndby-direktør, red.) Per Rud om Michael Almebäck, siger Niels Erik Søndergaard til Tipsbladet.

Læs hele insider-reportagen fra Esbjergs hektiske transfer-deadlinedage i fredagens udgave af Tipsbladet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen i 6 fredage for kun 99 kroner - begge dele er lige nu inklusiv digital adgang til Champions League magasin til en værdi af 79 kroner

Her finder du også historierne om:
Det samlede overblik over de 12 Superliga-klubbers handler
De bedste og mest skæve historier om udenlandske stjerners vinter-klubskifter
Hvorfor David Beckham og andre stjerner nød godt af at blive udlejet til små klubber
Stort Alexis Sanchez-portræt
Paris Saint-Germains overmænd Lyon og klubbens overtroiske, magtfulde præsident
Spiltips
Resultater

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.