Annonce:
Annonce:

Ballade i Esbjerg: Slås med eks-træner om millioner

Sommerens træner-fyring hos bundproppen kan blive langt dyrere end beregnet

Jonas Dal blev hentet til Esbjerg for at skabe noget holdånd, men endte med at ryge hurtigt ud igen, da nøglespillere i truppen faldt ham i ryggen. Foto: Christer Holte
Jonas Dal blev hentet til Esbjerg for at skabe noget holdånd, men endte med at ryge hurtigt ud igen, da nøglespillere i truppen faldt ham i ryggen. Foto: Christer Holte
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Esbjerg fB

Det er aldrig billigt at fyre en træner.

Men Esbjergs fyring af Jonas Dal kan ende som Superligaens formentlig dyreste nogen sinde.

For Ekstra Bladets informationer peger på, at Jonas Dal gør krav på cirka fire mio. kr. i kompensation fra Esbjerg, efter han 30. juni 2016 fik sparket.

Striden kredser om de betingelser, som Jonas Dal i sin tid tiltrådte i Esbjerg på.

- Kontrakten mellem EfB og Jonas Dal er uopsigelig frem til 31. december 2017, hvor efter den overgår til at være en løbende aftale med gensidig opsigelighed, skrev Esbjerg for cirka et år siden, da de meddelte, at den daværende Hobro-træner skulle overtage på vestkysten.

Den ordlyd gør det ret klart, at Jonas Dal har krav på betaling for de næste 14 måneder - samlet 1,75 mio. kr. Det skal så lægges oven i de 500.000 kr., som den fyrede træner har fået, siden han røg ud.

Annonce:

Efter pokal-nedtur: Så truet er Todd

Men Jonas Dals udsigt til at overgå til 'en løbende aftale med gensidig opsigelighed' fra starten af 2018 betyder, at den tidligere Esbjerg-træner gør krav på yderligere et års løn - 1,5 mio. kr. yderligere

Den løbende aftale mellem Esbjerg og Jonas Dal, som skulle træde i kraft 1. januar 2018, indeholder nemlig et gensidigt opsigelsesvarsel på et år.

Dal gør gennem sine advokater gældende, at som aftalen mellem Esbjerg og Jonas Dal er konstrueret, så betyder uopsigeligheden frem til nytår 2017, at klubben først kan effektuere opsigelsesvarslet til den tid - og derfra er der et års løbetid.

Esbjerg mener for sin del, at klubben kun er bundet af aftalen frem til udgangen af 2017, hvor efter aftalen falder bort.

Esbjerg-træner syder efter blamage: Er i mænd eller drenge?

Annonce:

Normalt ville Esbjerg og Jonas Dal være i tæt dialog omkring et forlig, som ville give Jonas Dal muligheden for at komme videre med sin trænerkarriere. Men parterne er så rygende uenige om, hvilken størrelse kompensation, der er i spil, at sagen er gået totalt i hårdknude og truer med at ende i en retssal.

Derfor passer parterne også meget på, hvad de siger i sagen. Således vælger bestyrelsesformand i EfB Elite A/S, Kristoffer Jarl Kristensen, helt bevidst ikke at bruge udtrykket 'fyring' om Jonas Dals position i klubben.

- Hvad der sker i den sag er noget vi holder internt. Men det er korrekt, at Jonas Dal fortsat er ansat i klubben, siger Kristoffer Jarl Kristensen til Ekstra Bladet.

- Fire måneder efter i stoppede samarbejdet er det stadig sådan. Det tyder på, at Esbjerg fB og Jonas Dal er uenige på væsentlige punkter?

- Det kunne man godt forestille sig, men det behøver ikke nødvendigvis at være sådan. Det kunne jo også være, at vi bare ventede på, at der kom nogle, der ville købe Jonas Dal ud af kontrakten, lige som vi gjorde i sin tid i Hobro.

- Men Jonas Dal var jo ikke fyret i Hobro, da Esbjerg fB købte ham ud. Det er vel ikke en særlig sandsynlig forklaring?

Annonce:

- Indtil vi finder en løsning og bliver enige om, at der ikke er nogen kontrakt længere, så er det sådan verden ser ud, siger bestyrelsesformanden.

Fyret Jonas Dal er lamslået

Ekstra Bladet har forsøgt, at få en kommentar til striden fra Jonas Dal, men han vil ikke udtale sig, da han mener, det kan udlægges som illoyalitet, så længe han stadig er ansat i klubben.

Esbjerg betalte i sin tid angiveligt 500.000 kr. for at hente Jonas Dal før tid i Hobro. Vestjyderne havde i første omgang lavet en aftale, der skulle træde i kraft denne sommer. Esbjerg valgte siden at hente Jonas Dal før tid - og han blev paradoksalt nok fyret dagen inden han efter planen skulle være tiltrådt i klubben.

'Han kan få styr på det galehus!'

'Han kan få styr på det galehus!' Kevins bøddel stopper: Færdig hos McLaren

Fyringssæson i Esbjerg - direktør sendt på ferie

Derfor røg Jonas Dal ud i Esbjerg

Krisen eskalerer i Esbjerg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: