Cornelius ramte endelig plet

Superligaens dyreste, Andreas Cornelius, scorede for første gang i foråret og holdt liv i FCK's spinkle guldhåb

Andreas Cornelius scorede med et flot hovedstød sejrsmålet i FCK's kamp mod Esbjerg. (Foto: Claus Bonnerup)
Andreas Cornelius scorede med et flot hovedstød sejrsmålet i FCK's kamp mod Esbjerg. (Foto: Claus Bonnerup)

ESBJERG (Ekstra Bladet): Med sin første forårsscoring og sit sjette sæsonmål i alt sørgede ofte stærkt kritiserede Andreas Cornelius for, at FCK med en 1-0-sejr ikke tabte yderligere terræn i forhold guldfavoritterne fra FC Midtjylland.

Superligaens dyreste spiller brugte pandebrasken til at blive matchvinder på Blue Water Arena i Esbjerg.

Det skete efter en halv times spil, da han steg til vejrs og headede på et godt time´t indlæg fra venstre, men det endte kun i nettet, fordi den normalt meget solide vestjyske målmand Martin Dubravka mistimede boldens opspring fra grønsværen.

Som sagt kom oplægget fra venstre - signeret den ny svenske back Ludwig Augustinsson - og og han følger dermed på bedste vis i fodsporet på den stribe af hits, som FCK har haft på netop den plads i nyere tid.

Se også: Se her, FCK: Mussis vader i succes

Først var det Nicklas Jensen, så var det Oscar Wendt, derefter Pierre Bengtsson. Fælles for dem og Augustinsson er, at de har - og har haft - en fantastisk fælles evne til at smide målgivende afleveringer ind i feltet.

Augustinsson beviste allerede i sin debutkamp mod FC Vestsjælland i Parken, at han var parat til at følge forgængernes spor.

Og det blev mod Esbjerg fulgt op med det fine oplæg til Cornelius-scoringen  i en 1. halvleg, der ellers var yderst chancefattig, og som havde sit dramatiske højdepunkt efter 35 minutter, da hjemmeholdets træner Niels Frederiksen blev bortvist for i frustration at have sparket til nogle vandflasker.

Et nærgående frisparksforsøg fra den svenske back var faktisk den næstbedste mulighed i de 45 minutter, men det sneg sig lige forbi Dubravkas mål. Og i den anden ende af banen skulle man frem til tillægstiden, før man så noget, der mindede om et farligt forsøg.

Se også: Cornelius frygter ikke forventningerne

Robin Söder fik lov at heade tæt under mål, men afslutningen voldte ikke Stephan Andersen problemer.

I 2.halvleg kom der lidt mere aggressivitet ind i hjemmeholdets spil, men det hele endte som regel med nogle forholdsvis spagfærdige forsøg - bl.a. fordi der lavet mange dumme afleveringsfejl i opspillet, når der var mulighed for omstillinger.

Og generelt var hjemmeholdet - der tabte for tredje gang i træk og stadig kun er placeret lige over nedrykningsstregen - en stor skuffelse for de 7716 tilskuere, mens FCKerne gennemførte et stykke professionelt arbejde med et meget sikker defensiv som udgangspunkt til at sikre det livsvigtige point.

Se Cornelius' flotte kasse lige her:

50 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere