Efter nyt spillersalg: Nu saver ekspert Esbjerg midtover

- Det ligner, at man er ved at kaste håndklædet i ringen og give op, lyder det fra Peter Graulund om Esbjergs ageren i dette transfervindue

Bjørn Paulsen har forladt Esbjerg. Foto: Christer Holte/Polfoto
Bjørn Paulsen har forladt Esbjerg. Foto: Christer Holte/Polfoto

Ryan Johnson Laursen og Casper Nielsen er smuttet til OB. Bjørn Paulsen er taget til Hammarby, Leon Jessen har stoppet sin karriere, Daniel Stenderup har også forladt klubben, og i dag kom turen så til Kevin Mensah, der skifter til Brøndby med øjeblikkelig.

Seks mand har alle forladt Esbjerg i dette transfervindue, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger forsøger klubben også at skille sig af med skadede Jeppe Andersen, som har kontraktudløb til sommer.

Selvom kun Bjørn Paulsen kunne kaldes fast mand i Esbjerg, så er åreladningen af spillere med dansk pas markant, og det får TV3 Sports ekspert, den tidligere topspiller Peter Graulaund, til at ryste på hovedet.

Han forstår ikke, hvorfor så mange med et rødbedefarvet pas har forladt klubben. Et stort problem, mener han.

- Det er et gigantisk problem. Når du sender alle danskerne ud af vagten, hvem skal så være kulturbærere? Det er dem, der har været i klubben i lang tid. Det er danskere. Det er dem, der forstår mentaliteten og kulturen for dansk fodbold og det at trække en blå/hvid Esbjerg-trøje over hovedet. Det er altså ikke en georgier eller græker, men det er heller ikke en hollandsk sportschef, der bærer ny kultur videre, lyder det fra Graulund med henvisning til Esbjergs hollandske sportsdirektør Ted van Leuwen.

- For mig ligner det en kæmpe resignation. Det ligner det, der skete med Kurt Andersen i FC Vestsjælland, at man er ved at kaste håndklædet i ringen og give op. Jeg har svært ved at sammenligne det med noget andet, for jeg har aldrig set noget lignende. Jeg synes, det er meget voldsomt, siger Graulund til TV3 Sport.

Esbjergs sportsdirektør afviser dog i samme omgang problemet. Han mener ikke, at nationalitet er så vigtigt. Han vil naturligvis gerne have danske spillere i klubben, men det vigtigste for ham er at have dygtige fodboldspillere.

Det er dog ikke kun afgang, der er på skemaet i Esbjerg. Således meddelte klubben i dag, at den har skrevet kontrakt med den græske forsvarsspiller Georgios Katsikas.

Se hele Graulunds verbale udfald i tv-klippet ovenfor artiklen.

Se også: Nu handler Esbjerg: Henter hårdt skadesplaget græker i Holland

Se også: Endnu et køb er på plads: Brøndby henter Esbjerg-spiller

Se også: Storm i Esbjerg: Boss i skarpt opgør med fortidens svigt  

36 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere