Efter trænerfyring: Eksperter revser Esbjerg-ledelsen

Esbjerg har mandag fyret sin træner, Niels Frederiksen, men flere eksperter peger også på klubbens ledelse, når ansvaret for klubbens manglende resultater skal placeres

Søndagens 0-4-nederlag til rivalerne fra Sønderjyske blev den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over for ledelsen i Esbjerg. Mandag morgen blev cheftræneren gennem de sidste to sæsoner, Niels Frederiksen, nemlig smidt på porten.

Han efterlader et Esbjerg-hold, der ligger sidst i Alka Superligaen med ét point efter fire kampe. Derfor kan fyringen godt forsvares sportsligt, men ledelsen skal også kigge indad, mener DR Sportens fodboldkommentator, Jan Kalborg.

Niels Frederiksen blev fyret i morges. 

- Man kan sagtens finde forståelse for fyringen, men jeg mener også, at der er andre i Esbjergs ledelse, der skal kigge indad.

- Man kan ikke blive ved med at sælge ud af arvesølvet og så regne med, at nye kan træde til så hurtigt og holde Esbjerg flydende. Det har været et problem for Niels Frederiksen hele tiden, at forventningerne med ledelsen ikke har været afstemt, siger Jan Kalborg.

Ledelsen afvikler holdet
Den vurdering er Viasats fodboldkommentator Jesper Thygesen delvist enig i.

- Niels Frederiksen har ikke formået at få Esbjerg op på den hylde, hvor klubben ser sig selv, men han er sat i en svær situation, hvor han skal udvikle holdet, mens ledelsen afvikler holdet.

- Men på bundlinjen står, at han har en trup, som man på papiret skal kunne få mere ud af, siger Jesper Thygesen.

Esbjerg har for nylig solgt profilen Jonas Knudsen til Ipswich, og det har kendetegnet klubben i flere sæsoner, at profilerne bliver solgt til større klubber. Det har gjort arbejdsbetingelserne næsten umulige for Niels Frederiksen, mener Jan Kalborg.

- Det har været ualmindeligt svære arbejdsbetingelser, som han er blevet budt. På et eller andet tidspunkt må man stoppe med de her spillersalg for at opnå noget kontinuitet.

- Det behøver man ikke have været i branchen i 20 år for at indse, siger Jan Kalborg.

Riddersholm vil være det største
Michael Pedersen og Lars Lungi Sørensen overtager ansvaret midlertidigt i klubben, indtil en ny træner er på plads. Den nye træner kan muligvis blive en tidligere AGF-træner, mener Jesper Thygesen.

- Det kan være Peter Sørensen. Han kom skidt ud af AGF, men viste senest i Fredericia, at han formår at vende tingene. Glen Riddersholm vil være det helt store navn at kunne trække ind, men jeg tror, han har andre og større planer end Esbjerg, siger han.

25 kommentarer
Vis kommentarer