Endelig slog Bille til: OB rullet i Esbjerg

Angriberen scorede sit første Esbjerg-mål og fik sejr trods gummiben i slutfasen

Rasmus Falk kan spekulere over, hvad der gik galt, mens Esbjerg-spillerne fejrer målet til 4-0. (Foto: Gregers Tycho))
Rasmus Falk kan spekulere over, hvad der gik galt, mens Esbjerg-spillerne fejrer målet til 4-0. (Foto: Gregers Tycho))

ESBJERG (Ekstra Bladet): En forløsning af det helt store. Det kunne man se gennem de ellevilde jubelscener på grønsværen og høre på tilskuernes jubel hele vejen rundt på Blue Water Arena.

Endelig kunne Nicki Bille hyldes som målscorer.

647 minutter havde han været i aktion siden han genindtrådte på den danske Superliga-scene før den gyldne træffer kom. Det skete på et flot hovedstød efter en frisparks-aflevering fra Mohammed Fellah, og dermed blev en masse frustrationer blæst ud af både hoved og krop på den ofte så kontroversielle angriber.

Nicki Bille (t.v.) scorede mandag sit første mål for Esbjerg fB. (Foto: Gregers Tycho)
Nicki Bille (t.v.) scorede mandag sit første mål for Esbjerg fB. (Foto: Gregers Tycho)

Samtidig kom Esbjerg foran 2-0 i det tegnede til at blive et ensidigt vestjysk festfyrværkeri med pinlig udklassering af de fynske gæster. Men det hele endte med en moderat 4-2-sejr til hjemmeholdet, som dermed med 5324 tilskuere som vidner for første gang i sæsonen hentede tre points på hjemmebane.

Som sagt var der lagt op til mere.

Vestjyderne var nemlig foran 4-0 efter bare 37 minutter og blæste i en periode gennem OB-forsvaret ligeså let som man fejer et edderkoppespind til side. Robin Söder lagde op til festen med et brag af langskudsmål allerede efter 59 sekunder.

Så kom Billes scoring efter 17 minutter, og siden var den islandske debutant Victor Pàlsson – der generelt lignede en rigtig god forstærkning - på pletten tæt under mål, inden Kevin Menseh øgede til 4-0 og fik OB til at ligne et tegneseriehold.

Men så holdt hjemmeholdet op med at spille, og åbnede kort før pausen døren for gæsterne.

Kenneth Zohore, der var kommer på banen i stedet for en lettere skadet Rasmus Festersen, allerede midtvejs i 1. halvleg kunne i helt fri position reducere til 1-4.

Fem mål på en halvleg - se kampens mål her:

Og lidt spænding kom tilbage i kampen en halv snes minutter efter pausen, da Mohamed El Makrini fik både tid og plads til at heade et hjørnespark i nettet. Og siden kom der andre tilløb til reducerings-muligheder – bl.a. et meget nærgående hovedstød fra Hallgimut Jonasson og et skud på stolpen fra Michael Greve.

Men hjemmeholdets gummiben klarede skærene i en halvleg, hvor holdet ikke skmabte meget, men primært arbejdede på at få tiden til at gå.

10 kommentarer
Vis kommentarer