Esbjerg afviser krise-snak

Driften af fodboldklubben Esbjerg fungerer fint, og der er ikke grund til bekymring, lyder det fra formanden

Esbjergs ledelse afviser, at der er en økonomisk krise. Træner Jonas Dal har dog haft problemer med spillet på banen. (Foto: Polfoto)
Esbjergs ledelse afviser, at der er en økonomisk krise. Træner Jonas Dal har dog haft problemer med spillet på banen. (Foto: Polfoto)

Esbjerg erkender, at fodboldklubben har været i sportslig krise på det seneste, men afviser samtidig, at selskabet bag klubben ikke magter at leve op til sine økonomiske forpligtelser.

Esbjergs udmelding kommer, efter at det onsdag blev afsløret, at klubben har været nødt til at låne penge for at betale løn til de ansatte i denne sæson.

Esbjergs nedtur i foråret accelererede med 5-1 ydmygelsen mod AGF (Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Polfoto) Superligaen Krisen eskalerer i Esbjerg

Fungerende bestyrelsesformand i Esbjerg Kristoffer Jarl Kristensen understreger, at det svarer til, hvad mange virksomheder foretager i perioder med lavere likviditet end forventet.

- Esbjerg har gennemlevet en sportslig krise, men vi er ikke i nogen økonomisk krise, siger Kristoffer Kristensen til klubbens hjemmeside.

Den nødvendige likviditet, som manglede, er tilført af Claus Sørensens Fond og Det Faglige Hus, to af de store aktionærer i Esbjerg, og transaktionen er foregået på markedsvilkår og med fuld sikkerhed, lyder forklaringen.

- Manglende sportslige resultater med indtægter fra tv og billetsalg under det forventede niveau har skabt et midlertidigt likviditetsbehov, som vi i bestyrelsen har valgt at løse internt.

- Der er tale om helt normale driftsmæssige skridt for at leve op til selskabets forpligtelser over for medarbejdere og andre med tilgodehavender i Esbjerg.

- Situationen er forbigående og vil være normaliseret inden for få måneder, lover formanden.

Esbjerg er ramt på pengepungen. (Foto: Tobias Nicolai) Esbjerg Esbjerg i knibe: Må låne til lønnen i maj

Esbjerg endte på næstsidstepladsen i Superligaen i den forgangne sæson, og det har sænket indtægterne, hvilket har krævet hjælp af aktionærerne.

- Når vi har valgt den nævnte model, skyldes det, at vores behov for at få tilført likviditet er af midlertidig karakter.

- Vi har positiv drift i den kommercielle forretning og er udelukkende påvirket negativt af, at den sportslige udvikling ikke har været som forventet.

- Sideløbende arbejder vi på at tilpasse Esbjergs omkostninger for at sikre, at selskabet også i fremtiden kan stå på et solidt økonomisk fundament, siger Kristoffer Kristensen.

Esbjerg havde ved udgangen af 2015 en egenkapital på 36,2 millioner kroner, hvoraf hovedparten er bundet i spillertruppen.

2 kommentarer
Vis kommentarer