Esbjerg-anfører: Det er ekstremt kedeligt

Hans Henrik Andreasen stopper i Esbjerg til vinter. Vi skal alle tage ansvar, siger anfører Magnus Lekven

Andreasen i selskab med hollandske Mick van Buren. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Andreasen i selskab med hollandske Mick van Buren. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Esbjerg meldte onsdag ud, at klubikonet Hans Henrik Andreasen til vinter er færdig i klubben ved kontraktudløb. Dermed siger vestjyderne farvel til 387 Alka Superliga-kampe.

Magnus Lekven overtog tidligere på året anførerbindet fra netop Hans Henrik Andreasen, og han er ærgerlig over, at samarbejdet snart slutter.

- Det er selvfølgelig ekstremt kedeligt at miste 'HH'. Han er en person, der er glad, og han er vigtig for holdet. Derudover er han jo en legende her i Esbjerg, så nu må vi bare være glade for, at han stadig er her indtil vinter, siger nordmanden.

Esbjerg-anføreren er bevidst om, at han i fremtiden skal dele ud af sin erfaring i endnu højere grad.

Se også: Stort drama i Esbjerg: Dommerfejl vendte kamp på hovedet

- Vi andre, som har været her lidt længere tid, må ind og tage mere ansvar. Der er mange nye på holdet, så vi skal alle steppe op. Det skal nok gå, men det er selvfølgelig kedeligt, at 'HH' smutter til vinter. Sådan er fodbold dog, siger Magnus Lekven.

En institution i dansk fodbold
Casper Nielsen har ligesom den 36-årige Esbjerg-veteran fået sin fodboldopvækst hos vestjyderne, og han er bevidst om sin egen fremtidige rolle.

- 'HH' har haft en stor betydning for klubben, og det vil være med til at sætte et pres på mig, da det begynder at tynde mere og mere ud blandt vi lokale spillere. Der vil ryge noget mere ansvar over på mine skuldre, men det vil kun gøre mig bedre, siger han.

Cheftræner Jonas Dal mener, han har typerne til at lukke hullet i truppen.

- Lekven har midlerne til at tage endnu mere ansvar, og Casper kan også være en af dem, der skal køres i stilling. Derudover skal jeg have kørt nogle af de dygtige unge ind på holdet, siger han og fortsætter:

- 'HH' bør blive hyldet rundt om i Danmark, for han er en institution og en af de rigtig store i dansk klubfodbold.

Dommer fortryder: Ja, Esbjerg-straffe var en fejl

4 kommentarer
Vis kommentarer