Esbjerg bekræfter: Topscorer på vej til Belgien

Robin Söder er tæt på et skifte til den belgiske klub Lokeren

Esbjerg skal søndag spille om livet i Superligaen, når man tager til AC Horsens for at spille om direkte nedrykning.

Her skal esbjergenserne sætte sin lid til, at topscorer Robin Söder kan sparke Horsens ud af den bedste danske række, men hvis Esbjerg taber, er det ganske givet den sidste kamp, man får glæde af sin svenske topscorer.

Sportsdirektør Ted van Leeuwen bekræfter mandag formiddag over for Ekstra Bladet, at Robin Söder er millimeter fra at skrive kontrakt med Lokeren i den bedste belgiske række. Lokeren har godt øje til spillere i Superligaen, da belgierne i forvejen råder over Ari Skulason, Mario Ticinovic og Steve De Ridder med fortid i Superligaen.

Overstået lægetjek
Det var den belgiske avis Het Laatste Nieuws, der mandag morgen kunne berette, at Söder var til lægetjek i Lokeren, og Ted van Leeuwen siger til Ekstra Bladet, at lægetjekket er veloverstået:

- Robins kontrakt udløber til sommer, og derfor tillod jeg, at han rejste til Belgien for at færdiggøre de sidste detaljer med Lokeren. Jeg hører, alt er gået godt, og han er meget tæt på at have en klub fra den kommende sæson, siger Ted van Leeuwen og fortsætter:

- Vi har været meget glade for Robin Söder i Esbjerg, men han har gerne ville tage næste skridt i sin karriere. Nu er fremtiden på plads for ham, og derfor får vi en afklaret målscorer med til Horsens på søndag, hvor han kan forhåbentlig kan bidrage til, at vi ikke rykker direkte ud. Nu fylder klubvalget i hvert fald ikke længere for ham i tankerne, siger Ted van Leeuwen til Ekstra Bladet.

Robin Söder har scoret 11 Superliga-mål for Esbjerg denne sæson. Det er syv flere end den næstflittigste målscorer i klubben, lejesvenden Awer Mabil, der har nettet fire gange.

Hvilsom blev en meget dyr dreng. Foto: Christer Holte/Polfoto Esbjerg Kunne have reddet Esbjerg: Han blev nedrykningsdramaets store skurk

Superligaen Rasende superligatræner: Vi har solgt vores sjæl!

Esbjerg Her er Divisionsforeningens svar til rasende Esbjerg-træner