Esbjerg-chef utilfreds trods sejr: 'Alle kan begå fejl'

Cheftræner John Lammers fandt et hår i suppen, selv om Esbjerg igen på imponerende vis fik en sejr og et clean sheet i Superligaen

RANDERS (Ekstra Bladet): De bundsolide oprykkere fra Esbjerg gjorde det igen.

Trods en mand i undertal i over en time formåede vestjyderne at holde Randers FC fra fadet, og dermed konsoliderede oprykkerne sin fornemme tredjeplads i Superligaen, hvor man altså øjeblikkeligt er nærmeste forfølger til FC Midtjylland og FC København.

Ikke at det betyder noget for Esbjerg lige pt. Her fokuseres mere på top-seks, som nærmest sensationelt vil sikre oprykkerne overlevelse allerede efter 26 runder.

- Placeringen er ikke så vigtig lige nu. Det vigtige er, at holdet fungerer. Holdet er stjernen i vores klub, og alle mand kæmper for hver eneste bold, sagde en pavestolt cheftræner John Lammers efter 2-0-sejren i Randers.

- Kan jeg være andet? Vi var klart bedst, da vi spillede 11 mod 11, og selv da vi fik Lasha Parunashvili smidt ud, gav vi ikke meget væk. Jeg talte én god redning af Jeppe Højbjerg. Ellers holdt vi Randers fra chancer. Også i anden halvleg, lød det fra hollænderen.

Adrian Petre var en af målscorerne i Esbjergs sejr over Randers. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Adrian Petre var en af målscorerne i Esbjergs sejr over Randers. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

For knap tre måneder siden spillede Esbjerg mod Randers på hjemmebane. Her førte vestjyderne 3-0, inden kampen blev vendt helt på hovedet. Først reducerede Randers, så blev Esbjergs Agus Garcia smidt ud, og så ramlede korthuset, og Esbjerg måtte nøjes med 3-3.

Årsagen til at bringe den tre måneder gamle Superliga-kamp ind i billedet på ny er for at illustrere, hvor langt Esbjerg er kommet siden da. I Randers var man ikke i nærheden af at kollapse på trods af Parunashvilis røde kort.

- Du har en pointe, for man kunne frygte, historien ville gentage sig. Men det gjorde jeg ikke. Vi har en helt anden soliditet og selvtillid nu. Vi lukkede ti mål ind i de første fire kampe. Vi har lukket fire mål ind i de seneste ti kampe. Det siger alt, påpegede John Lammers ganske rigtigt.

Anders Poulsen viser Lasha Parunashvili ud for to grove frispark. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Anders Poulsen viser Lasha Parunashvili ud for to grove frispark. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Selv om der var rigeligt at juble over for John Lammers i Randers, så var hollænderen ikke videre imponeret over dommer Anders Poulsen, der valgte at vise to gule kort til Esbjerg-profilen Lasha Parunashvili, der dermed sidder ude i næste rundes topkamp mod FC Midtjylland.

- Den første advarsel var god nok, den anden kan du jo selv vurdere.

Jeg synes, den så helt okay ud for en stempling…

- Alle kan begå fejl. Det gælder også dommere og andre.

Mener du, det var en fejldom?

- Det ved jeg ikke. Jeg synes ikke, det lignede et gult kort nummer to. Men det er dommerens beslutning, og jeg er ikke en dommer. Jeg kan bare konkludere, vi kommer til at mangle Lasha mod Midtjylland.

Det er søndag klokken 18.30, Esbjerg tager imod FC Midtjylland.