Esbjerg fyrer træneren

Jonas Dal er færdig som cheftræner i Superliga-klubben Esbjerg, meddeler vestjyderne

Jonas Dal er fortid i Esbjerg. Foto:
Jonas Dal er fortid i Esbjerg. Foto:

Han begyndte sin Superliga-karriere med at skabe mirakler i Hobro, inden han blev hentet til Esbjerg, men nu er eventyret i landets bedste fodboldrække forbi for Jonas Dal.

Torsdag meddeler Esbjerg således, at klubben har valgt at sætte træneren på porten efter en forfærdelig sæson, hvor kun den nye turnerings-struktur forhindrede at en næstsidsteplads blev omsat til en nedrykning.

- Beslutningen er en konsekvens af svigtende resultater og en uenighed om den fremtidige ledelse. Vi indleder nu en proces med henblik på at ansætte en ny cheftræner, og indtil da vil Lars Lungi Sørensen have træneransvaret, siger EfB’s bestyrelsesformand, Kristoffer Jarl Kristensen.

Esbjerg meddeler videre, at man søger en ny permanent afløser for Jonas Dal og håber at have en løsning hurtigst muligt.

Esbjerg fyrede i august 2015 Niels Frederiksen som cheftræner.

Han blev erstattet af den midlertidige duo med Michael "Mex" Pedersen og Lars Lungi Sørensen, som sad i sædet, indtil Jonas Dal tiltrådte i oktober 2015.

Jonas Dal nåede altså kun at få lidt over et halvt år i den vestjyske klub.

I den seneste sæson sluttede Esbjerg under Jonas Dals ledelse på næstsidstepladsen i Superligaen.

Holdet var syv point efter AGF på tiendepladsen og 12 point foran nedrykkerne fra Hobro, hvor Jonas Dal indledte sæsonen med at være cheftræner.

Tidligere i juni var den tidligere Esbjerg-spiller Emil Lyng ude med kritik af Jonas Dals træningsmetoder. Han efterlyste blandt andet mere disciplin.

Træneren afviste kritikken og holdt fast i, at klap på skulderen er bedre end pisk.

Mads Hvilsom er blevet lejet af Esbjerg. Foto: Jens Dresling Esbjerg Jonas Dal henter sin tidligere topscorer til Esbjerg

Mads Hvilsom kan være på vej tilbage til Superligaen. Foto: Jens Dresling Esbjerg Medie hævder: Hvilsom tæt på Superliga-retur

Ekstra Bladet følger sagen...

41 kommentarer
Vis kommentarer