Esbjerg i knibe: Må låne til lønnen i maj

Esbjergs finansielle situation er tilsyneladende ikke, som den skal være: Klubben er nødt til at låne penge og skal sælge spillere i dette transfervindue for at holde sig i live

Esbjerg er ramt på pengepungen. (Foto: Tobias Nicolai)
Esbjerg er ramt på pengepungen. (Foto: Tobias Nicolai)

EfB-økonomien ser ud til at sejle. Det har der været mange rygter om, og det tyder det meste på. I dag skriver Lokalavisen Esbjerg, at den kan være helt gal i det vestjyske.

Tidligere på ugen gik bestyrelsesformand Leif T Thomsen samt et andet bestyrelsesmedlem i utide. I dagens udgave af Jydske Vestkysten har fungerende formand i klubben Kristoffer Kristensen udtalt, at EfB 'kommercielt står på et uhyre solidt fundament'. Men alt er sandsynligvis ikke så positivt, som Kristensen fremstiller det.

Emil Lyng smækker med døren i Esbjerg. (Foto: Philip Davali) Esbjerg Smækker med døren i Esbjerg: Træner har ikke behandlet mig fair

Pengekassen i Esbjerg står for skud. Den vestjyske klub har været i byen for at bede om lån til at udbetale løn for maj måned, men ifølge Kristoffer Kristensen er det almindelig praksis.

- Det er klart, at når de sportslige præstationer fejler, så mangler vi nogle penge, og der har vi så sikret os nogle muligheder for fremtiden. De sportslige resultater har trukket i den forkerte retning, og det har så også en betydning for vores tv-penge, tilskuertal samt entreindtægter og herunder også salg af mad og drikkevarer på stadion. Men ellers er vi meget velfunderet med en fin sponsoropbakning, en god konferencedel samt vores EfB Business-del, der udvikler sig positivt. Så vi har en rigtig solid platform, siger Kristensen til Lokalavisen Esbjerg.

Kristensen forklarer, at det er normalt for alle virksomheder, at man tager lån i ny og næ.

- Det er der ingen dramatik i overhovedet, udtaler han blandt andet.

Meget tyder på, at der skal sælges spillere i transfervinduet for, at økonomien kan hænge sammen.

- Vi har en fin økonomi, men det er da sandt, at der ikke står 30 millioner kroner på en konto, vi bare kan bruge af. Det gør der ikke mere. Vi skal af med nogle spillere, så der kan komme penge ind. Både ved at luge ud i truppen og sælge spillere, men nogle gange går det ikke altid, som præsten prædiker, og så er det jo vores opgave som bestyrelse at sikre likviditeten. Men igen, når vi kommer på den anden side af sommeren, så går der rigtig mange penge ind igen.

- Men du kan jo også se i regnskabet, at vi budgettere med et underskud, hvis ikke der sælges spillere. Vi har solgt meget de senere år, og det gør vi nok ikke i samme omfang i år med vores sportslige præstationer taget i betragtning, og derfor opererer vi så med de her trækningsretter.

Esbjerg har flere gange annonceret, at man er på vej mod mere normale tilstande økonomisk. Alligevel er der altså behov for lån.

Niels Frederiksen snupper Esbjergs førstekeeper med til OL (Foto: Philip Davali) Superligaen Misser tre Superliga-kampe: Frigiver førstekeeper til OL

(Foto: Claus Bonnerup) FC Nordsjælland Fellah skriver treårig kontrakt med FCN

25 kommentarer
Vis kommentarer