Esbjerg i krig med Hobro om Jonas Dal

Vestjyderne prøver på at presse Hobro til forhandlingsbordet for at få sin nye træner fra nytår

Her skriver Jonas Dal under på kontrakten som Esbjerg-træner. To år har han fået (Foto: Esbjerg)
Her skriver Jonas Dal under på kontrakten som Esbjerg-træner. To år har han fået (Foto: Esbjerg)

Esbjerg øger indsatsen i spillet omkring Hobro-træner Jonas Dal, efter de har offentliggjort, at Jonas Dal fra næste sommer tiltræder på en aftale der i første omgang løber til  31. december 2017.

Skridtet tages efter vestjyderne nu gennem en længere periode er løbet panden mod en mur i bestræbelserne på at komme overens med Hobro om at købe Jonas Dal ud før kontraktudløb.

Jonas Dal har kontrakt i Hobro frem til næste sommer, og aftalen med Esbjerg træder i kraft, når hans aftale med sensationsklubben udløber.

Esbjerg vil imidlertid gerne hente sin nye træner ind meget tidligere - gerne øjeblikkeligt. Men indtil nu har Hobro afvist enhver form for forhandling. Esbjerg har også forsøgt at lave en aftale fra nytår, men heller ikke det har Hobro været villige til at forhandle om.

Vestjyderne har nu opgivet forhandlingens vej, og sagaen bevæger sig nu et trin op på konflikt-stigen med Esbjergs offentliggørelse. For nu hvor det er ude i det åbne så bliver Hobro presset til at optrappe sine sonderinger efter en afløser.

Og Jonas Dals accept af, at hans aftale med Esbjerg bliver gjort kendt, signalerer også klart, at Hobro-træneren nu sætter hårdt mod hårdt for at komme til den jyske vestkyst så hurtigt som muligt.

Jonas Dal har en markant del af æren for, at Hobros succes de seneste tre sæsoner. Derfor vil Hobro ikke slippe ham i utide (Foto: Jens Dresling)
Jonas Dal har en markant del af æren for, at Hobros succes de seneste tre sæsoner. Derfor vil Hobro ikke slippe ham i utide (Foto: Jens Dresling)

TV: Se Jonas Dals sejrstale efter vild Hobro-sejr

- Vi får fra næste sommer en træner, som i sit tidligere virke har vist, at han med stærke kollektive værdier og hårdt arbejde formår at skabe gode resultater. Jonas Dal har endvidere i sit mangeårige virke i FC Midtjyllands talentsektor et dybtgående kendskab til at udvikle unge spillere til et højt niveau, og han vil dermed kunne understøtte et helt afgørende element i EfB’s strategi, siger Esbjerg-direktør Søren Poulsen i en pressemeddelelse.

- Jeg er overbevist, at vi i EfB vil få glæde af Jonas Dals måde at gribe trænergerningen an på og hans evne til at få det optimale ud af en spillertrup. Begge parter ønskede, at samarbejdet kunne blive en realitet fra nytår, men det har desværre ikke kunnet lade sig gøre. Indtil Jonas tiltræder, har vi fuld tillid til, at vores nuværende trænerteam kan løse opgaven, siger Søren Poulsen og bekræfter dermed, at der nu lægges maksimalt pres på Hobro for at tvinge aftalen igennem øjeblikkeligt.

- Lidt kækt sagt betragter jeg EfB som en sovende kæmpe, en af de store klubber med hjemsted i Danmarks femtestørste by og med stolte traditioner. Der er et enormt potentiale i klubben, byen og oplandet, og jeg håber virkelig, at jeg kan være med til at samle Sydvestjylland yderligere om dens fodboldklub og udbygge stoltheden over at være en del af EfB, siger Jonas Dal.

1 af 2 Jonas Dal har en markant del af æren for, at Hobros succes de seneste tre sæsoner. Derfor vil Hobro ikke slippe ham i utide (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 Her skriver Jonas Dal under på kontrakten som Esbjerg-træner. To år har han fået (Foto: Esbjerg)
29 kommentarer
Vis kommentarer