Esbjerg mod afgrunden: Fik det Hviie snit i Aarhus

Det holdt hårdt, men AGF trak sig sejrrigt ud af nedrykningsdramaet mod Esbjerg

AARHUS (Ekstra Bladet): AGF og Aarhus kan ånde lettet op - i hvert fald i denne omgang. For De Hviie trak længste stå i nedrykningsdramaet mod Esbjerg med en helt fortjent 3-1 sejr på hjemmebane.

Det holdt ellers hårdt i slutfasen, hvor nedrykningsspøgelser, gummiben og aarhusianske nedrykningsforbandelser kom frem i lys lue, men AGF-nerverne holdt hjem i et sandt drama, hvor Morten ‘Duncan’ Rasmussen først afgjorde sagerne fem minutter inde i tillægstiden.

Dermed får aarhusianerne endnu en mulighed for at undgå et direkte nedrykningsbrag, når man møder Viborg i et dobbeltopgør, mens Esbjerg nu skal slås for livet mod AC Horsens over to kampe.

Esbjerg var ellers ikke mange sekunder fra at chokstarte nedrykningsduellen - for at være helt præcis gik der 40 af slagsen, før Robin Söder sendte et gys gennem Aarhus, da den svenske spydspids krøllede et frækt forsøg på roden af den fjerneste stolpe.

Men hjemmeholdet lod sig ikke kue, og inden esbjergenserne havde ærgret sig færdige over stolpeskuddet, lå bolden i nettet bag Jeppe Højbjerg.

Opskriften var noget så simpel og velkendt som en lang bold mod Morten ‘Duncan’ Rasmussen, som forlængede videre til Kasper Junker. Den hurtige angriber fik klemt sig imellem Esbjergs centerforsvarssandwich, og vippede Aarhus i ekstase.

Den tilstand kunne De Hviie så blive i de næste 25 minutter, da værterne lagde et tungt pres for at få det afgørende hul på to mål. Kasper Junker var tættest på at udnytte GF-overtaget, da han med en elegant kattepote tog bolden med forbi en meget tung Giorgos Katsikas. Jeppe Højbjerg kom dog ud og afværgede situationen.

Bedst som aarhusianerne hyggede sig på tilskuerpladserne og bare ventede på 2-0 målet, kostede en kroatisk koger dyrt i den anden ende.

Sætningen ‘ud af det blå’ har sjældent malet et mere retvisende billede, da Robin Söder efter 28 minutter var lukket inde på få centimeters græstæppe i højre side. Alligevel fik svenskeren slået bolden ind foran, hvor Mads Hvilsom masede sig foran Dino Mikanovic, som ikke havde opfanget situationens alvor.

Her udligner Hvilsom:
 

Den kroatiske back fik en albue i smasken, da han prøvede at rette op på sin slumren, men albuestødet så utilsigtet ud fra Mads Hvilsom, der kunne juble over udligningen, mens Mikanovic måtte lade sig udskifte.

På trods af den iskolde spand vand i ansigtet og en ny forsvarskonstellation med Daniel A. Pedersen på backen fortsatte hjemmeholdet sin jagt på mål. Ganske naturligt, da AGF ikke kunne bruge 1-1 til det fjerneste.

Først var det indskiftede ‘DAP’, der frækt sendte et maskeret indlæg mod mål, og Jeppe Højbjerg måtte helt op i det ene målhjørne for at vifte faren væk.

Kort inden pausen var det så igen-igen Kasper Junker, der sled sig helt fri foran mål. Denne gang var det Marco Lund, som blev plantet eftertrykkeligt, men Junker sendte sin afslutning langt over mål.

Der skulle dog kun gå ti minutter af anden halvleg, inden AGF’s pres gav pote. En lang bold fra Mustafa Amini blev kontrolleret headet bagud i feltet af Martin Spelmann, og her dukkede Björn Daniel Sverrisson op og bragede den forløsende føring ind.

Stor AGF-forløsning

Esbjerg havde ikke meget at byde på denne onsdag i Aarhus, men alligevel fik vestjyderne muligheden for at stjæle et resultat, da en fejl på AGF’s midtbane sendte gæsterne i fuldt galop mod Aleksandar Jovanovic i en tre mod en-situation. Direktøren løb dog ud i sandet, idet Awer Mabil lossede et kæmpe hul i luften på Lasha Parunashvilis indlæg foran mål.

Av, for en australsk afbrænder og Mabils misbrugte mulighed blev kostbar for Esbjerg, der ikke formåede at omsætte det afsluttende pres mod et rystende nervøst AGF-mandskab.

I stedet lukkede Duncan som nævnt ned for det nervepirrende drama, da han fem minutter inde i dommerens tillægstid først brændte et straffespark, men bolden havnede hos angriberen igen efter et par stationer, og her svigtede han ikke.

Dermed tangerede Duncan Superliga-scoringsrekorden oven i de aarhusianske festligheder, der næsten havde karakter af en endelig redning. Men mindre kunne gøre det for AGF i dag.

62303988.jpg