Esbjerg om Dal-ballade: Det handlede om principper

Jonas Dal får arbejdsro i Esbjerg, hvor han skal rykke holdet tættere sammen, siger administrerende direktør

Ifølge Esbjergs administrerende direktør Søren Poulsen hentede vestjyderne Jonas Dal til klubben med det samme af principielle og ikke økonomiske årsager (Foto: Niels Husted)
Ifølge Esbjergs administrerende direktør Søren Poulsen hentede vestjyderne Jonas Dal til klubben med det samme af principielle og ikke økonomiske årsager (Foto: Niels Husted)

Det var mere et spørgsmål om princip end om penge.

Sådan lyder Esbjerg-direktør Søren Poulsens forklaring på tovtrækkeriet mellem Hobro og Esbjerg om fodboldtræneren Jonas Dal, der tirsdag fratrådte i Hobro og torsdag er på træningsbanen for første gang i Esbjerg.

Jonas Dal havde tirsdag sidste dag i Hobro - en dramatisk dag. (Foto: René Schütze) Esbjerg - 20. okt. 2015 - kl. 17:36 Jonas Dal: Jeg nåede knapt at få et los i røven

Fredag annoncerede Esbjerg, at Dal ville overtage roret i klubben fra 1. juli, hvor hans kontrakt med Hobro udløb. Dal ønskede at blive løst fra Hobro tidligere, men Hobro holdt fast i, at de ville beholde træneren frem til sommer.

- Uden at ville gå i detaljer om aftalen, så har vi ikke haft indtrykket af, det var et spørgsmål om penge, men et spørgsmål om et princip og at Hobro ville gøre brug af Jonas' kompetencer frem til sommer, siger Søren Poulsen.

Ifølge flere medier har Esbjerg alligevel betalt en større pengesum til Hobro, end klubben først var indstillet på.

Se også: Jonas Dal bliver Esbjerg-træner øjeblikkeligt

I løbet af det seneste døgn gik det op for Esbjerg, at det var muligt at finde en løsning.

- Det blev klart for mig i løbet af de sidste 24 timer, at det kunne lade sig gøre at få Jonas før tid.

- Jeg tror alle parter - både Hobro, Jonas og os - kunne se, at det kunne blive en dårlig sag, så det var fint, at vi kunne finde en løsning, som alle kunne acceptere, siger Søren Poulsen.

Se også: Esbjerg-vikar håber på hurtigt Dal-indtog

Direktøren er sikker på, at Jonas Dal kan få Esbjerg væk fra bunden af Alka Superligaen, og til det har træneren brug for arbejdsro.

- Jeg har en forventning til, at den samlede trup og Jonas vil få os væk fra den kritiske bundplacering, som vi har bragt os selv i.

- Det er den nære målsætning for truppen, og jeg er sikker på, at Jonas kan bidrage med hans store kompetencer for at få et hold til at rykke tættere sammen.

- Det handler om at give ham tid og ro til at komme ind og forstå sine nye omgivelser og det dna, der er i Esbjerg, hvor han skal lære truppen og kolleger at kende, siger Søren Poulsen.

Esbjerg er på tiendepladsen i Superligaen med 11 point for 12 kampe. Det er seks point mere end Hobro under nedrykningsstregen.

7 kommentarer
Vis kommentarer