Esbjerg trækker sig som børsnoteret fodboldklub

Fodboldklubben Esbjerg stopper som børsnoteret klub om en måned og sparer samtidig penge

Esbjerg dropper børsen. (Foto: Claus Bonnerup)
Esbjerg dropper børsen. (Foto: Claus Bonnerup)

Fodboldklubben Esbjerg fB trækker sig som børsnoteret selskab.

Klubbens bestyrelse har torsdag besluttet, at det vil være for dyrt, at blive noteret på en ny handelsplads, når GXG Markets lukker den 18. august.

Esbjerg har været noteret på GXG Markets siden 2011, men handelspladsen lukker om en måned efter kritik fra Finanstilsynet.

Efter fem sæsoner i Tyskland vender Leon Jessen tilbage til dansk fodbold. (Arkivfoto: Anders Brohus) Esbjerg Officielt: Esbjerg henter tidligere dansk landsholdsspiller

- Noteringen på GXG Markets tilførte EfB en kapital på næsten 11 millioner kroner og var en vital del af den redningsplan, der blev iværksat efter nedrykningen til 1. division i sommeren 2011, siger bestyrelsesformand Leif Thomsen i en pressemeddelelse.

- Vi har været glade for perioden som et børsnoteret selskab, men kan også se fordele ved på den givne foranledning at lade os afnotere.

Nicki Bille blev testet af Ekstra Bladet på sin første arbejdsdag i Esbjerg. Test dig selv herunder (Foto: Christer Holte) Esbjerg Suveræne Bille piller pynten af Ekstra Bladet

- Vi vil således spare omkostninger og ressourcer ved ikke at være underlagt de omfattende krav, der følger af at være børsnoteret, siger formanden.

Fodboldklubbens knap 2200 aktionærer forbliver medejere, hvis de ikke afhænder aktierne før den 18. august.

Leon Jessen er tæt på et comeback i Superligaen. (Foto: Jens Dresling) Esbjerg Esbjerg skriver med Leon Jessen i dag

1 kommentar
Vis kommentarer