Annonce:
Annonce:

Esbjerg-træner helt knækket: Sagde han virkelig lige det?

I Esbjerg priser man sig lykkelig over, at det ikke er strengt nødvendigt at vinde fodboldkampe endnu for at overleve i Superligaen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Esbjerg fB

ESBJERG (Ekstra Bladet): I Esbjerg kan man godt begynde at forberede sig på det nervepirrende nedrykningsdrama, som den nye Superliga-struktur byder på senere i foråret.

For med den dårlige indsats og det dertilhørende nederlag mod AC Horsens er det kun i den yderste teori, vestjyderne kan undgå at blive fedtet ind i Superligaens nedrykningsplayoff. 

Faktisk skød cheftræner Lars ‘Lungi’ Sørensen allerede håbet i sænk få minutter efter nederlaget til Horsens, og fra nu af begynder forberedelsen til at overleve i de kommende knald-eller-fald-opgør.

Annonce:

- Vi har ikke vundet i 100 år, så hvorfor skulle vi pludselig vinde tre i træk og samtidig få alle andre resultater med os? Nej, nu skal vi synke nederlaget til Horsens, og så begynder vi at fokusere på, hvordan de kommende tre kampe skal få os til at stå skarpest i nedrykningsplayoff, sagde EfB-chefen, der måske har glemt Esbjergs sejr over SønderjyskE i forårsdebuten.

Men meget vand er retteligt løbet i Vesterhavet siden 3-0-sejren over lokalrivalerne i februar, og Esbjerg er gået helt i baglås siden. Blot to mål i de seneste seks kampe er det blevet til, og netop scoringskrisen er ‘Lungi’s største hovedpine inden nedrykningsplayoff.

- Vi kommer frem til chancer. Også mod Horsens, som vi bør komme foran mod. Men vi mangler ham, der sparker bolden ind, sagde Lars Sørensen og fortsatte med en anelse optimisme i stemmen:

- Det er blandt andet ham, vi skal finde i de kommende tre kampe. For med mål kommer selvtillid, og så skal vi prise os lykkelige for, at den ny struktur giver os muligheden for at øve os, inden det bliver endnu mere alvor. Vi skal ud og få en sejr og noget selvtillid nu.

Annonce:

Selvtillid er netop nøgleordet i Esbjerg for tiden, hvor det kniber med både mål og sejre. Men ifølge Esbjergs venstreback Jesper Lauridsen, skal der ikke meget til for at vende situationen i det vestjyske.

-Det er tungt lige nu, og der var meget stille i omklædningen. Vi er favoritter til at havne i nedrykningskampen, men vi er pisse heldige med strukturen, når nu vi ikke kan vinde fodboldkampe, sagde Jesper Lauridsen, der havde redningsplanen klar:

- Nu skal vi ud og spille frit de næste tre kampe, og så skal vi stå sammen som klub, by og hold, når det virkelig gælder. Jeg mener, vi har kvaliteteten til at undgå nedrykning, men det er op til os at bevise.

Læs Ekstra Bladets udsendtes reportage fra en kamp, der fik ham til at ønske, at begge klubber kunne rykke ned

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: