Esbjerg-udrensningen fortsætter: Vil af med stjernen

Vestjyderne håber på, at sælge Jeppe Andersen inden for den næste uge

Jeppe Andersen skal efter planen sælges inden for den næste uge, men hans knæskade gør det kompliceret. Foto: Christer Holte
Jeppe Andersen skal efter planen sælges inden for den næste uge, men hans knæskade gør det kompliceret. Foto: Christer Holte

Endnu en dag. Endnu en Esbjerg-spiller forlader vestkysten.

Kevin Mensah blev vinterens sjette spillerafgang fra Esbjerg, da Brøndby slog kløerne i den vævre, men skadesplagede fløj.

Salgsprisen omkring halvanden mio. kr. synes at sætte en tyk streg under, at alt er til salg i Esbjerg lige nu. Og meldingen fra sportschef Ted van Leeuwen lyder da også som et ekko fra andre salg: 'Kevin Mensah har givet udtryk for, at han havde behov for en ny udfordring,' som ordvalget var i den officielle pressemeddelelse fra klubben.

Og januar-udsalget er ikke ved at slutte.

Esbjerg arbejder stenhårdt på at skille sig af med klubbens største stjerne. Den kreative midtbanespiller Jeppe Andersen vil klubben sende videre denne vinter for at sikre en skilling på en transfer, inden kontrakten med spilleren udløber til sommer.

- Det lyder til, at salget af Jeppe Andersen er en smule kompliceret af, at han har en knæskade?

- 'En smule' kan streges. Skaden gør det kompliceret, men vi vil gerne finde en ny klub til ham, erkender Ted van Leeuwen.

Ude fra betragtet virker det voldsomt med seks spillere væk - og en syvende på affyringsrampen. Alle spillere er tilmed danske.

Afløserne har græsk og georgisk pas. Seneste ankomst er Georgios Katsikas, som Esbjerg-bossen henter fra Twente - en spiller som han i sin tid selv var med til at hente til Holland: 'God i luften og med en stærk venstre-fod. Han har store ambitioner om at komme på det græske landshold,' lyder beskrivelsen fra Ted van Leeuwen.

- Det er kvaliteten hos de spillere, der kommer ind, der er afgørende. Og bare fordi det er udenlandsk, så kan det jo sagtens være godt, fastslår den nytiltrådte cheftræner Lars 'Lungi' Sørensen.

Udvandringen fra vestkysten efterlader ham med noget af en opgave før forårets overlevelseskamp. Bjørn Paulsen og Casper Nielsen har fået mange spille-minutter. Ryan Johnson Laursen, Kevin Mensah og Jeppe Andersen havde også fået masser af spilletid i efteråret, hvis ikke skader havde hindret det.

Så det er spillere tiltænkt nøgleroller, der har forladt klubben. Men det er også spillere, som for en del af dem bærer noget i sig, som Esbjerg gerne vil gøre op med.

- Vi arbejder hårdt på at ændre kulturen i klubben. Vi bruger rigtig meget tid på træningsbanen på at gøre spillerne klar over den situation, vi befinder os i, og det som det kræver, at ændre det, siger Esbjerg-træneren.

- Og uden at jeg vil sætte navne på, så var det noget sværere at arbejde med det for et-to år siden. Det er kun tre år siden, vi spillede i Firenze og spillere løb rundt og mente, at vi hørte til i Europa League.

- Men vi skal gøre os klar over, hvilken situation vi befinder os i som klub. De spillere, der er her, skal forstå situationen. Og det er, at de seneste år har været en kamp mod nedrykning. Havde det ikke været for strukturændringen, så var vi fløjet ud af Superligaen sidste sæson, siger Lars 'Lungi' Sørensen, der ikke har meget til overs for dommedag-profeterne, der er klar til at snakke Esbjerg ud af Superligaen.

- Den trup, jeg arbejder med, arbejder rigtig godt. Der er rigtig godt humør og tro på tingene. Jeg synes faktisk, det ser rigtig godt ud, mener Esbjerg-træneren, som dog har en enkelt bøn til sin sportsdirektør.

- Jeg kunne godt tænke mig forstærkning til offensiven, lyder bønnen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Efter nyt spillersalg: Nu saver ekspert Esbjerg midtover

Se også: Syrligt angreb fra vennen: Det er et sygt udsagn!

Se også: To profiler hænger i tynd Brøndby-tråd

Randers' giftige, svenske angriber Mikael Ishak (i midten) er et af de varmeste transferemner, der kan skifte klub til sommer - helt gratis. Også Brøndbys Christian Nørgaard (t.v.) kan nu frit forhandle kontrakt med andre klubber. Foto: Ernst van Norde. Sport og Spil Her er Superliga-profilerne som kan smutte gratis

Se også: Esbjerg-anfører indrømmer: Det ligner en rodebutik

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere