Han bliver Esbjergs nye træner

Jonas Dal afviser kontakt til vestjyderne, men Ekstra Bladet kan afsløre, at kun detaljer skiller Hobro-træneren fra et skifte

Jonas Dal er en trænertype, der er meget tæt på sine spillere. En kontrast til den mere reserverede Niels Frederiksen, som var hans forgænger i Esbjerg (Foto: Anders Brohus)
Jonas Dal er en trænertype, der er meget tæt på sine spillere. En kontrast til den mere reserverede Niels Frederiksen, som var hans forgænger i Esbjerg (Foto: Anders Brohus)

- Er du i kontakt med Esbjerg?

- Nej!

Så klart svarede Jonas Dal ved middagstid, da Ekstra Bladet konfronterede ham med de tiltagende rygter om, at han skulle være udset til at blive Esbjergs næste cheftræner.

En kontant afvisning... Og en tur langt over på den anden side af sandheden.

For Ekstra Bladet kan nu afsløre, at Jonas Dal er så langt i forhandlingerne med Esbjerg, at det kun er detaljer, der skiller succestræneren fra Hobro fra at blive udnævnt som ny Esbjerg-træner fra nytår.

Esbjerg er ifølge vores informationer enige med Hobro om betingelserne for at slippe sin cheftræner før tid. Og derfor er det kun Jonas Dals egne vilkår der endnu ikke er helt på plads.

Det drejer sig klassisk om detaljer omkring kontraktens længde samt det team, som Jonas Dal skal have omkring sig. Og det må være et åbent spørgsmål om Dal er parat til at arbejde videre med den succesfulde trænervikar Michael 'Mex' Pedersen, der flere gange har ytret interesse i at fortsætte som cheftræner i klubben.

Dermed får Esbjerg den træner, som minder mest om favoritkandidaten Glen Riddersholm. Jonas Dal har arbejdet sammen med Riddersholm i FC Midtjylland inden han med stor succes rykkede til Hobro i 2013.

For Jonas Dal repæsenterer skiftet til Esbjerg et kæmpe hop op ad karrierestigen. Han går fra en klub, der med stor forudsigelighed er i Superligaen på lånt tid til en jysk mastodont, der både har penge til rådighed og har en veletableret talentudvikling.

Over for TV3 Sport ønsker sportschef Jens Hammer Sørensen i Hobro ikke at be- eller afkræfte, at der er forhandlinger i gang omkring Jonas Dal

 

32 kommentarer
Vis kommentarer