Hattrick-Pusic blev FCM's frelser

Med et hattrick blev Martin Pusic den helt store helt for FC Midtjylland, der dog kollapsede og blot fik 3-3 mod Esbjerg

Superligaens topscorer Martin Pusic lavede hattrick mod Esbjerg. (Foto: Christer Holte)
Superligaens topscorer Martin Pusic lavede hattrick mod Esbjerg. (Foto: Christer Holte)

ESBJERG (Ekstra Bladet): Hvis Martin Pusic nogensinde har vaklet en anelse i den tro, som ellers gennemsyrer alt som han beskæftiger sig med, så blev det blæst væk på Blue Water Arena her til aften.

For kroaten oplevede påskedag ikke mindre end to genopstandelser på 90 minutter - og han fik selv lov til at spille hovedrollen i den ene.

Og lad os i første omgang dvæle ved Martin Pusics egen version.

For FC Midtjylland var ved at ligne et hold, der kunne gentage sidste sæsons gummiben, da Pusic maste Michael Jakobsen til side tæt under mål og smadrede en gylden udligning ind til 3-3, netop som kampen i Esbjerg var ved at bevæge sin ind i dommerens tillægstid.

Se også: Sviatchenko: Jeg var frosset ned og er tøet op igen

Martin Pusic stormede mod sidelinjen. Hoppede triumferende op i luften med armene spredt ud - som en anden Jesus på langfredags-korset. Og så sluttede han sin glæde af med to sigende strittende fingre mod himlen.

De omkring 800 medrejsende FCM-fans eksploderede i ekstase over at se frelseren - indkøbt i Esbjerg - gøre det som han var indkøbt til ... score. Og sikre et ualmindeligt vigtigt point til FC Midtjylland i guld-kapløbet.

Martin Pusic havde allerede i første halvleg scoret to gange på fænomenale oplæg fra Rilwan Hassan og burde allerede der have lukket enhver tvivl ud omkring slutresultatet, da FC Midtjylland kunne gå til pause med en fortjent 2-0-føring.

Men på en dag, hvor FC Midtjyllands dødbolde var langt under vanlig standard, endte ulvene med at tage alt for løst på sagerne. Det virkede som om, de troede, at det bare ville være en formssag at lukke kampen med den tredje scoring.

Se også: FCM's landsholdskomet: Udlandet frem for FC København

Og så fulgte Esbjerg højtidens centrale tema, da de med tre hurtige træffere fra Emil Lyng, Ryan Johnson Laursen og Erik Friberg serverede sin egen genopstandelse - og lignede et hold, der ville slå FC Midtjylland knockout foran 3-2.

Men det ændrede Martin Pusic så på.

- Martin Pusic har så stort et vindergen. Han vil bare vinde. Han vil bare score... og det var lige præcis derfor vi hentede han, jublede sportsdirektør Claus Steinlein efter kampen.

48 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere