Her er manden, Esbjerg nægter at sælge

Vestjyderne har fået et stort bud på super-talent – men nægter at lade ham gå i dette transfervindue – nu er han skadet

Ryan Johnson Laursen har kontrakt med Esbjerg til 2019, og selv om det kribler efter at komme af sted nu, så har den unge back stadig tiden for sig. (Foto: Sebastian Buur Gundvald)
Ryan Johnson Laursen har kontrakt med Esbjerg til 2019, og selv om det kribler efter at komme af sted nu, så har den unge back stadig tiden for sig. (Foto: Sebastian Buur Gundvald)

VIBORG (Ekstra Bladet): Det må jo være den ultimative ros: Klubben vil ikke sælge ham – ikke engang for en stor sum til hollandske AZ Alkmaar, der sommeren igennem har banket på dørene i Esbjerg for at få lov til at hente Ryan Johnson Laursen allerede denne sommer.

Men den 23-årige højreback er mere stækket end nogen sinde, fordi vestjyderne netop i går skibede makkeren i den anden side, Jonas Knudsen, afsted til Ipswich.

Det forhindrede nu ikke den talentfulde og angrebsivrige forsvarsspiller i at spille en mere end glimrende kamp, der godt nok kastede endnu et nederlag af sig – og oven i købet en halv-grim skade i den ene knæhase.

- Jeg slog et indlæg på et tidspunkt, og jeg kunne mærke noget med det samme. Jeg ved ikke, om det er en muskel eller en sene, det må jeg se i morgen, men det føles ikke særligt godt. Det gjorde så ondt, at  jeg var nødt til at gå ud, forklarer Ryan Laursen, der måtte lade sig skifte ud i pausen.

Se også: Esbjerg-profils drømmeskifte blokeret: Får nej til salg

Esbjerg-talentet virker ikke synderligt påvirket af transfer-tumulten.

Irriterer det dig, at du ikke kan få lov til at gå nu?

- Øh, nej. Det gør det ikke. De har jo lige solgt Jonas, så jeg synes, det er positivt, at klubben er villig til at sælge, og det viser jo også vi andre plus spillere udenfor, at Esbjerg er en klub, der udvikler og sælger videre. De holder ikke på nogen. Så jeg er ikke irriteret over det og tror også på, at hvis der kommer et tilbud, der er godt nok – så kommer jeg også afsted, siger han.

Men Esbjerg siger njet – ikke denne sommer...

- Nu må vi se. Lige nu og her er jeg i Esbjerg, hvor jeg har kontrakt til 2019, så det er her, jeg har mit fokus. Jeg gør alt, hvad jeg kan for at træne godt og spille godt. Ret meget andet kan jeg ikke gøre.

Se også: TV: Her bliver tidligere Superliga-topscorer genfødt

Hvor meget vil du gerne afsted allerede denne sommer?

- Det ved jeg ikke. Det er en mulighed, som man måske ikke får igen, så selvfølgelig vil jeg gerne prøve det. Jeg stiler jo efter at opnå det højest mulige niveau, så selvfølgelig er det en stor mulighed – men det er i sidste ende klubben, der træffer beslutningen, siger han og tilføjer:

- Jeg kan jo aldrig tabe noget ved at blive et år mere i Esbjerg, hvor jeg jo trods alt ikke har spillet flere end 50 kampe. Jeg har stadig meget at lære.

Kribler det ikke?

- Det gør det i alle, tror jeg. Så snart, du hører, der er bud fra udlandet, og du føler dig klar til det, så vil man gerne afsted. Men tingene skal også passe sammen.

Se også: På vej mod skifte: Bekræfter bud på Esbjerg-profil

Du har ikke været oppe at smadre knytnæven ned i bordet?

- Haha, nej, det har jeg ikke. Nu må vi se, om muligheden kommer på et senere tidspunkt.

Tror du, der alligevel kan ske noget i dette transfervindue?

- Nej, det tror jeg ikke. Men jeg ved det sgu ikke. Jeg havde jo ikke regnet med noget, inden vinduet åbnede, men nu må vi se, hvad der sker. Lige nu har jeg fokus på Esbjerg og der, hvor vi står. Vi skal til at vinde nogle kampe.

2 kommentarer
Vis kommentarer