Hyballa gløder: Det er en sammensværgelse

Tidligere Esbjerg fB-træner Peter Hyballa er ikke tilfreds med den måde, han følte sig behandlet på i den vestjyske klub

Hyballa gløder: Det er en sammensværgelse

Allerede mens Hyballa stadig var i Esbjerg var han svært utilfreds med, hvordan de spillere håndterede situationen.

Det har braget løs i Esbjerg fB den seneste måneds tid, men onsdag vendte klubben en side og kan nu se frem, at Peter Hyballa har sagt farvel til 1. divisionsklubben.

Den tyske træner, der har hollandsk mor, blev anklaget af spillertruppen for vold og psykisk terror, og flere spillere fik deres kontrakter ophævet, inden Hyballa forlod klubben.

Men den 45-årige tysker, der har afvist anklagerne fra spillertruppen, er bestemt ikke tilfreds med måden, tingene er foregået på i EfB.

Det siger han i et interview med Algemeen Dagblad, hvor han skyder tilbage mod spillertruppen.

- Mange af de unge er blevet presset. Det er en sammensværgelse - det har spillere selv sagt til mig. Jeg blev vred og sagde til dem: 'I dræber mit navn'. De ødelagde mig. Jeg blev virkelig træt af det. Skulle jeg virkelig træne for hårdt - det er topsport!, siger Peter Hyballa til Algemeen Dagblad.

Den tysk-hollandske træner siger også:

- Det var mobning (af Hyballa), og det har jeg aldrig oplevet. Jeg var angiveligt en terrortræner, tabloidpressen var også efter mig, og spillerne skrev det famøse brev, siger han.

Peter Hyballas udlægning af sagen har spillerne ikke delt. De har derimod talt om en træner, som de nærede en dyb mistillid til, og hvor der ganske enkelt hver eneste dag var frygt for, hvad der kunne ske.

Esbjerg har nu ansat endnu en tysker - denne gang Roland Vrabec, der altså erstatter Peter Hyballa. Foruden Hyballa har også Maik Drzensla og Robin Adrienssen forladt klubben.

Hyballa gløder: Det er en sammensværgelse