Jagten påbegyndt: Fem kandidater til Esbjerg-jobbet

Navnelegen omkring Niels Frederiksens afløser er begyndt

Glen Riddersholm har øjnene rette mod større opgaver end Esbjerg, så han er ikke den mest sandsynlige kandidat som næste EfB-træner. (Foto: Lars Poulsen)
Glen Riddersholm har øjnene rette mod større opgaver end Esbjerg, så han er ikke den mest sandsynlige kandidat som næste EfB-træner. (Foto: Lars Poulsen)

Mens agenter med ledige trænere i stalden allerede tæppebomber vestkysten med opkald, så er fyringen kommet så pludseligt for Esbjerg-ledelsen, at de knapt er kommet i gang med at formulere kravene til en afløser.

Derfor ligger det tæt på gætværk at sætte gang i navnelegen.

Niels F Esbjerg - 10. aug. 2015 - kl. 09:06 Så kom årets første trænerfyring: Esbjerg fyrer Frederiksen

Men et navne som allerede nu bliver nævnt på rygtebørsen kan ret simpelt stryges. Det gælder eksempelvis FCN's mestermager Kasper Hjulmand, der stadig ikke har indgået forlig i Mainz, og derfor ikke er inden for økonomisk rækkevidde.

På samme måde virker det ikke sandsynligt at Glen Riddersholm og OB-redderen Ove Pedersen er i spil.

Ekstra Bladet vurderer her nogle af de mest sandsynlige navne i spillet om at blive næste Esbjerg-træner.

Niels Frederiksen er fortid i EfB. (Foto: Claus Bonnerup) Esbjerg - 10. aug. 2015 - kl. 19:07 EfB-direktør om fyring: Vi har alle fejlet

Den urealistiske drøm:

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Glen Riddersholm, ledig
Mestertræneren er sendt i arbejdslejr af sin kone i Ikast efter afskeden med FC Midtjylland. Glen Riddersholm har sine rødder i Esbjerg. Han har hjertet i talentudviklingen. Han er med andre ord den oplagte kandidat, men Riddersholm selv kigger lige nu primært på større opgaver uden for Danmarks grænser.

Så sandsynlig er han: 1/6 stjerner

Den velkendte:

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Ove Pedersen, FC Fredericia
Esbjerg og Ove Pedersen har det vel som en uforløst gymnasieflirt. De kan ikke holde fingrene fra hinanden, når de render på hinanden. Dog synes der at ligge mange uafklarede spørgsmål siden Ove Pedersen valgte at fyre sig selv for fem år siden. En lang række af de personer som fik ham til at forlade klubben sidder stadig på centrale poster. Så en tilbagevenden for Ove Pedersen sker kun på baggrund af tilsagn om markante forandringer.

Så sandsynlig er han: 1/6 stjerner

Den nytænkende:

(Foto: Anders Brohus)
(Foto: Anders Brohus)

Lars Friis, FC Midtjylland

Enhver håbefuld provinsklub der stræber efter succes skæver uvægerligt til alt det, der har skabt succesen i FC Midtjylland. I den sammenhæng kan Glen Riddersholm virke en anelse for sprælsk. Men i skyggen af Guld-Glen har assistent Lars Friis været en nøglefigur. Friis forlader FC Midtjylland senest til nytår. Han er i spil i kabalen omkring u-landsholdene, men timingen kan gøre ham til lige præcis den rette for Esbjerg. Og så tæller det til hans fordel, at satsningen på uprøvede Jess Thorup viste sig succesfuldt.

Så sandsynlig er han: 2/6 stjerner

Den oplagte:

(Foto: HB Køge)
(Foto: HB Køge)

Henrik Pedersen, HB Køge
HB Køge-træneren har det seneste år sat et stort fedt fingeraftryk på HB Køge, der er blandt få mindre hold i 1. division, der faktisk har en fremadrettet, tempofyldt og positiv spillestil. Henrik Pedersen har siden sit seneste ophold i Esbjerg været en nøglefigur i talentudviklingen i selveste Red Bull Salzburg. Han er det sikre kort. En mand der kender klubbens små kroge. Og så er han samtidig så tæt knyttet til den tidligere Esbjerg-anfører Jesper Jørgensen, så hans retur til vestkysten kan blive en sidegevinst.

Så sandsynlig er han: 5/6 stjerner

Det store kursskifte:
(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
 

Peter Sørensen, ledig
Esbjergs styrke og svaghed på samme tid er den kerne af ærke-EfB’ere der løber gennem klubben. Det kan i kritiske stunder virke meget indspist og indforstået. Såfremt bestyrelsen har øje for den uformelle linjer, der breder sig som et spindelvæv gennem klubben og føler, at der er brug for nye impulser, så går de efter en chok-effekt, en brandslukker. Peter Sørensen har sine klare principper, en personlighed der brænder igennem. Og han finder sig ikke i noget. Foto: Jens Dresling

Så sandsynlig er han: 4/6 stjerner

54 kommentarer
Vis kommentarer