Jonas Dal: Derfor brød jeg sammen på tv

Det har været nogle hektiske dage for Jonas Dal, og tirsdag aften overvældede følelserne ham under et tv-interview. På hans første arbejdsdag i Esbjerg afslørede han, hvorfor det blev for meget for ham

Så er Jonas Dal landet i Esbjerg (Foto: Christer Holte)
Så er Jonas Dal landet i Esbjerg (Foto: Christer Holte)

Foran rullende kameraer og forventningsfulde fans kunne Jonas Dal torsdag lede sin første træning for Esbjerg FB. Her blev han hentet til med meget kort varsel, efter det tirsdag blev offentliggjort, at han var færdig som træner i Hobro.

Under hektiske omstændigheder valgte klubben nemlig at lade Esbjerg hente Jonas Dal med øjeblikkelig virkning for 500.000 kroner. Derfor mødte den nu forhenværende Hobro-træner tirsdag op i klubben for at sige farvel til spillerne, og den store omvæltning blev for meget for træneren. Under et tv-interview med TV2 overvældede følelserne ham, og han måtte afbryde interviewet.

Ved dagens træning i Esbjerg afslørede han overfor Ekstra Bladet, hvorfor han brød sammen.

- Jeg blev meget rørt. Jeg stod foran mine spillere og skulle sige farvel til dem, og jeg synes, at det var svært, når det ikke var min beslutning at skulle sige farvel. Jeg havde aldrig stået som cheftræner her i dag, hvis det ikke havde været for tiden i Hobro, så vi har været igennem meget sammen, og nogle af dem betyder alt for min karriere, siger han.

Hobro - 21. okt. 2015 - kl. 07:42 Ren Monty Python: Så meget betalte Esbjerg for Jonas Dal

Følelserne tog over
Jonas Dal fik selv at vide mandag aften, at han var suspenderet, så han havde ellers forberedt, hvad han ville sige til sine spillere, da de mødtes tirsdag.

Men selvom han havde haft tid til at vænne sig til tanken, så reagerede han altså helt anderledes, end han selv havde forventet.

- Det var for hårdt for mig, og det havde jeg ikke regnet med. Da jeg tog turen til Hobro i min bil, der havde jeg forberedt, hvad jeg skulle huske at takke dem for, men da jeg så stod foran dem, hvor jeg plejer at stå, når vi spiller kampe, og kigger på dem, så kan jeg bare mærke, at der kommer et sug i maven på mig, og det var rigtig svært, så jeg kunne ikke gennemføre det farvel, siger han.

Jonas Dal er dog taget fra Hobro med bagagen fuld af gode minder. Som han selv siger, så ville han helst have været de sidste fire dage foruden, men når alt kommer til alt, er han glad for den løsning, der blev fundet på hans afsked.

Se også: De største danske træner-farcer: Fyret på motorvejstoilet

Og det var altså den løsning, der torsdag bragte ham til Esbjerg som cheftræner. Her var der en stemning af spænding og håb blandt de fremmødte fans, og på banen begyndte Jonas Dal med simple teknikøvelser at se spillerne an.

Det er en stor opgave
Der venter endnu en del træninger, før han selv er klar til at overtage hele ansvaret, men Jonas Dal var både glad og lettet, da vi mødte ham efter første tur på græsset.

- Var det ikke en fed træning?! Jeg synes, jeg ser en del spillere, der er helt vildt dygtige, og det potentiale skal vi jo have forløst endnu mere, end det er blevet. Jeg skaber ofte relationer på at komme ind under huden på spillerne, så der er selvfølgelig et stykke vej endnu. Men nu er jeg her med hud og hår, siger han.

I weekendens Superligakamp vil det derfor være i samspil med assistentrænerne, når Jonas Dal for første gang står i spidsen for Esbjerg FB.

Og Jonas Dal er både spændt på opgaven, men han kan også sagtens mærke, at der er store forventninger at leve op til i klubben.

- Jeg ved godt, at der har stået mange store trænerkapaciteter i den position, jeg står i nu, og derfor er jeg meget ydmyg over for den opgave, jeg står overfor nu, siger han.

14 kommentarer
Vis kommentarer