Jonas Dal: Jeg nåede knapt at få et los i røven

Den fratrådte Hobro-træner fortælle sin side af de seneste dages polemik omkring hans skifte fra Hobro til Esbjerg

Tirdsag eftermiddag kom det frem at Jonas Dal er færdig som Hobro-træner.

- Jeg nåede jo knapt nok at få et los i røven, for da jeg får den besked, at jeg skal have et los i røven, så siger jeg, at det synes jeg da ikke, der er nogen grund til.

Jonas Dal havde tirsdag en omtumlet dag, hvor han startede med at skulle losses ud som træner i Hobro - sendt på tvungen ferie - og endte med at skifte til Esbjerg fB øjeblikkeligt, efter at de to klubber var nået til en mindelig aftale.

Jonas Dal (i midten) var tirsdag i Hobro for at tage afsked med spillerne. Han er blevet suspenderet af klubben. Det sker efter, at han offentliggjorde sin kontrakt med Esbjerg for næste sommer (Foto: René Schütze) Hobro - 20. okt. 2015 - kl. 14:19 Jonas Dal færdig i Hobro: Siger farvel til spillerne

- Vi blev enige om at lave en aftale i fred og fordragelighed, også med stor hjælp fra Esbjerg, som imødekom nogle af de krav, Hobro havde.

- Hvis vi bare havde sat også ned fra starten af og havde gjort det her, så var det her nok sket for 4-5-6 dage siden.

Blev det ikke unødigt dramatisk?

- Jo, det blev det. Og det er jeg også ked af, at det blev til. Det var slet ikke nødvendigt. Hvis jeg stiller mig lidt ud på sidelinjen, som jeg faktisk forsøgte, så tror jeg, der går noget forhandlingsteknik i det.

- Der bliver meldt nogle forskellige ting ud, som jeg så må forholde mig til, fordi det jo handler om min person. Det har jeg forholdt mig til. Det har været lidt med at holde tungen lige i munden i en periode.

Se også: Jonas Dal bliver Esbjerg-træner øjeblikkeligt

Jonas Dal var opsat på at træne Hobro efteråret ud, og give alt i den situation, og så starte i Esbjerg efter nytår.

- Men der er kommet et tryk udefra, som har gjort, at da vi så ikke kunne lave en aftale om starte 1. januar. Der kunne klubberne ikkke finde ud af det, og jeg blev den berømte lus mellem to negle. Til sidst måtte klubben stritte mig ud.

- Men heldigvis så kom alle hinanden i møde her til sidst, og jeg synes, det er lykkedes at lande en aftale, som alle kan være tjent med, siger Dal, der under alle omstændigheder kom meget hurtigt ud af døren i Hobro, hvor han har haft kolossal succes som træner.

- Det hele blev lidt hu-hej. Jeg skulle op og sige farvel til spillertruppen, hvilket var meget, meget svært for mig, og det fik jeg jo nærmest ikke rigtig gjort, fordi jeg havde svært ved at holde mine følelser tilbage.

- Det har været et fantastisk eventyr. Jeg havde aldrig troet, at min idræt, min sport, skulle komme til at betyde så meget for mig, siger Dal, før han skifter til Esbjerg fB, hvor han har første træningsdag torsdag.

Jonas Dal blev tirsdag suspenderet i Hobro. (Foto: Lars Poulsen) Hobro - 20. okt. 2015 - kl. 15:06 Ekspert: Derfor måtte Jonas Dal ud


Få Ekstra Bladets sportschef Allan Olsens bud på en ny Hobro-tæner her.

35 kommentarer
Vis kommentarer