Langer ud efter tv-program: 'Det kan jeg ikke genkende'

I søndagens Onside kunne man høre om slåskamp og knytnæver, der fløj om ørerne, efter Esbjerg fB rykkede ned i foråret. Jesper Jørgensen langer ud efter programmets etik. Forklaringen er måske et spørgsmål om definition

- Utilfredse spillere lod frustrationerne strømme, og de resulterede i en regulær slåskamp blandt spillerne, og pludselig fløj knytnæveslag om ørerne.

I søndagens udgave af Onside kunne seerne få et lille glimt af, hvad der foregik bag kulissen, da Esbjerg fB rykkede ud af Superligaen i foråret. Sekvensen var en del af et indslag med Mads Hvilsom, der fortalte om sit og klubbens rædselsår.

Det fik dog den tidligere anfører og nu skadede midtbanemand Jesper Jørgensen til at skrive et kritisk tweet.

Tipsbladet.dk har talt med Jørgensen, der fastholder sin kritik.

- Jeg kan ikke genkende, at der har været slåskamp. Jeg synes, det er dårlig journalistik at sende noget i tv, der ikke er korrekt, siger Jørgensen.

Selv om hændelsen hører fortiden til og som sådan ikke har indflydelse på den nuværende sæson, synes EfB-spilleren ikke, at det er ligegyldigt. Han hæfter sig ved, at det ikke var en sidebemærkning i et ellers langt indslag, men noget, som indslaget blev solgt på i omtalen i Onside.

Dansk 1. divisionsklub gafler spiller i Serie A

På TV3 Sports hjemmeside har artiklen med indslaget fået titlen 'Se hele ONSIDE-indslaget: Esbjergs turbulente år - fra tæsk på banen til slagsmål i omklædningsrummet'.

- Vi i EfB ligger ned, men man behøver ikke slå på nogle, der ligger ned og komme med falske ting. Det klæder dem ikke, for mange tror jo på det.

Esbjerg er rykket ned, har måttet hente over 30 millioner kroner udefra for at holde det sportslige budget på et vist niveau og er kommet dårligt fra start i 1. division. Holdet har tabt fire af sine seneste fem kampe, hvis man tæller pokalturneringen med.

1. divisionsklub hyrer koryfæer

Skete der noget, som du måske ikke ville kalde slåskamp, men som måske kunne opfattes sådan?

- Nej, der var ikke tilnærmelsesvis noget, der var en slåskamp.

Tipsbladet.dk har også været i kontakt med en anden spiller, der var i omklædningsrummet. Han siger, at han heller ikke så nogen slåskamp i omklædningsrummet efter nedrykningskampen.

'Jeg har set meget værre ting'
Hos Viasat står redaktionschef Kim MIkkelsen fast på indslaget og dets indhold.

- Vores kilders opfattelser er bestemt, at man røg i totterne på hinanden, og flere måtte lægge sig mellem. Jeg anerkender, at der kan være forskellige opfattelser af sådan noget, men vores kilder beskriver en situation, hvor det var ude af kontrol, folk røg i totterne på hinanden, og flere måtte lægge sig mellem for at stoppe det, siger Mikkelsen.

Efter journalistens speak, som du kan læse oven for, klippes der over til Mads Hvilsom. Han taler om, at det selvfølgelig tager overhånd, at der er frustrationer, og at nogle har brug for at tale med alvorsord.

Se hele det omtalte indslag øverst i artiklen

- Selvfølgelig skal man ikke være i håndgemæng, tilføjer han, inden sportsdirektør Ted van Leeuwen siger, at reaktionen er ganske normal for elitesportsudøvere.

Efterfølgende placerer Hvilsom sig et sted mellem Jesper Jørgensen og Kim Mikkelsen. Han var vidne til en form for klammeri, som ganske rigtigt skulle stoppes af andre spillere, men en regulær slåskamp vil han ikke kalde det.

- Jeg har set meget værre ting, også til træning i de forskellige klubber, jeg har været i. Jeg kan godt give Jesper ret. Jeg tænkte bare, at de brugte ordet 'slåskamp' for at vise, at der i hvert fald var uenigheder, siger han.

Flop i Brøndby: Nu henter Superliga-rivaler ham

- Det var ikke sådan, at folk slog og tæskede hinanden til blods. Bare noget skubben, hvor man lige skulle have fjernet nogle, men det er helt normalt. Jesper ret i, at det ikke var en slåskamp. Jeg tror, det er det bedste ord: Folk røg i totterne på hinanden, og de skulle af med nogle forskellige ting. Men folk kom hurtigt imellem.

Så det var for dramatisk at sige, at knytnæverne fløj om ørerne?

- Ja, det passer ikke. Der var lidt klammeri, men det var ren frustration. Der var ikke en, der skulle have et par flade. Den slags har jeg tit set og egentlig ikke tænkt yderligere over.

Skæbnemøde i Randers: Gravgaard og cheftræneren på vippen

Fokus på fodboldvold: Så vildt går det for sig