Ligner et salg: Esbjerg kan miste EM-spiller

Leon Jessen prøvetræner i denne uge hos Esbjerg, og han kan meget vel blive erstatningen for Jonas Knudsen, der ventes at blive solgt denne sommer

Jonas Knudsen ligner en mand, der er på vej væk fra Esbjerg. (Foto: AP)
Jonas Knudsen ligner en mand, der er på vej væk fra Esbjerg. (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Esbjerg fB

22-årige Jonas Knudsen skrev i efteråret under på en etårig forlængelse af aftalen med Esbjerg, så klubben har papir på venstrebacken frem til sommeren 2016. Men hvis EfB skal score en transfersum på U/21-landsholdsbacken, er det nok denne sommer, han skal sælges. Det lå også i kortene, da Jonas Knudsen forlængede.

Backen, der også har fået debut på det danske landshold, mødte mandag ind til træning i Esbjerg, efter det danske U/21-landshold røg ud af U/21-EM lørdag aften. Her kunne Jonas Knudsen så se den tidligere landsholdsback Leon Jessen, der i øjeblikket prøvetræner i Esbjerg. Og Leon Jessens prøvetræning hænger ganske givet sammen med, at Esbjerg nok forventer at sælge Jonas Knudsen og derfor forbereder livet efter Knudsen.

Esbjerg sælger spiller til USA

- Vi ved jo godt, at der gennem længere tid har været interesse for Jonas. Det er ingen hemmelighed. Der er dog ikke noget konkret endnu, men Jonas har ikke lagt skjul på, at han godt kan se sig selv tage næste skridt efter en del år i Esbjerg. Han har været en god soldat for os, og det (et salg, red.) var også det, der blev lagt op til, da han forlængede sin aftale, siger Niels Erik Søndergård fra Esbjergs sportslige ledelse til tipsbladet.dk.

Og det er blandt andet derfor, at klubben har inviteret Leon Jessen til Esbjerg. Her skal den tidligere FC Midtjylland- og nuværende Kaiserslautern-spiller forsøge at spille sig til en kontrakt. Han har fortsat et år tilbage af sin aftale med den tyske klub, men den 29-årige venstre back kan meget vel være tilbage i Superligaen snart.

Dansk sammenbrud: Så mange dumpede e

- Det er primært med tanke på en transfer, at vi har inviteret ham hertil. Han har haft nogle skader, men er frisk igen, og vi er glade for, at han har indvilliget i at komme her i nogle dage. Vi ved jo godt, at det er en position, som vi måske skal have besat i løbet af sommeren, og nu ser vi så i første omgang hinanden lidt an.

- For begge parter bliver det en vurdering. Vi har endnu ikke diskuteret noget konkret, en det kan blive en god mulighed for begge parter, siger Niels Erik Søndergård.

Jonas Knudsen har spillet hele sin professionelle karriere i Esbjerg, men kigger ganske givet mod udlandet nu. I sommer var PSV Eindhoven angiveligt interesseret i at få fat i Knudsen, men det blev ikke til en aftale.

TV: Fy fan - her får Danmark svenske smæk

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+