Mestre blev snydt - mirakel i overtiden

Adrian Petre sikrede et sent point til ukuelige vestjyder

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Esbjerg fB

ESBJERG (Ekstra Bladet): Så røg sejrsstimen for Kenneth Andersen.

En mirakelscoring fra Adrian Petre dybt i overtiden sikrede, at Esbjerg fortjent blev belønnet for en heroisk afslutning mod FC Midtjylland.

Vestjyderne smed forsigtigheden over bord i de sidste ti minutter og jagtede helhjertet muligheden for at score det mål, der kunne afværge det truende 2-1 nederlag.

Sidste runde trykkede mestrene Brøndby ned og vendte et truende nederlag til sejr på en meriterende anden halvleg.

Søndag aften så det ud til, at ulvene ville gentage bedriften, da de overvandt chokket fra Jacob 'Lungi' Sørensens drømmetræffer til 1-0 lige efter pausen.

En surrealistisk åbningstræffer at indkassere for FC Midtjylland, der havde domineret opgøret mod John Lammers' komet-oprykkere stort i første halvleg.

Men som kampen mod Brøndby viste, skal der mere end et mål til at ryste FC Midtjylland lige nu.

Mestrene sled Brøndby op og vendte 1-2 til 3-2 på de sidste 45 minutter i mandags.

Mod Esbjerg vendte de kampforløbet igen. Atter var sprælske Awer Mabil en drivende kraft. En ubevidst blottelse i Esbjergs forsøg på at presse gæsterne højt oppe gav Jakob Poulsen mulighed for at sætte et angreb op over Joel Andersson på kanten.

Esbjerg halsede efter for at rette op på fejlen, men de hurtige kombinationer efterlod pludselig Awer Mabil pludselig med masser af plads i feltet. Hans pasning var dog upræcis og Esbjerg kunne afværge til hjørne.

Gennem hele første halvleg havde ulvenes kaptajn Jakob Poulsen skabt masser af chancer på standarder til ulvene.

Fem minutter efter pausen gik den ikke længere for værterne. Poulsen bankede kuglen tæt under mål, hvor Alexander Scholz huggede udligningen ind.

Målet genoprettede logikken i kampen og vendingen blev en realitet midt i anden halvleg, da Awer Mabil blev sendt igennem og hans flade indlæg kunne Paul Onuachu sende ind til 2-1.

Det lignede afgørelsen, men FC Midtjylland sløsede med boldene i de sidste ti minutter, og det gav Esbjerg fornyet tro på point. De ukuelige oprykkere forfulgte chancen hele vejen, og det blev til sidst belønnet stort med udligningen, der sendte stadion i ekstase.

Politimand indlagt efter fodboldballade: 70 betjente udsat for vold

Ny AGF-nedtur: Straffet af rivalerne - igen

Efter mærkværdig jubelscene: 'Derfor gjorde jeg det'

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind