Niels Frederiksen overvejede stop inden fyring i Esbjerg

Indkøbene i Esbjerg var ofte tilfældige, siger Niels Frederiksen, som selv overvejede at sige op inden sæsonen

Arkivfoto: Claus Bonnerup
Arkivfoto: Claus Bonnerup

Inden fodboldtræneren Niels Frederiksen 10. august blev fyret i Esbjerg, havde han selv overvejet at forlade klubben.

Det var dog inden, indeværende sæson gik i gang, for han ville ikke stikke halen mellem benene efter en mindre god sæsonstart. Det siger Niels Frederiksen, der efterfølgende blev ansat som U21-landstræner, i et større interview med Jydske Vestkysten.

- Jeg fik en henvendelse fra DBU allerede inden første turneringskamp, som jeg overvejede kraftigt, og jeg må da også erkende, at jeg hen over sommeren havde overvejet, om jeg og klubben var det rigtige match, fordi jeg efterhånden følte, at jeg brugte for megen energi på noget, der alligevel ikke flyttede sig.

- Men det gjorde jeg aldrig noget ved, og da vi så kom dårligt fra start, syntes jeg ikke, at timingen var i orden. Så jo, jeg havde tanker om selv at stoppe, siger Niels Frederiksen til avisen.

Se også: DBU forhørte sig hos Hjulmand om U21-job

Træneren havde dog ikke forestillet sig, at han ville blive fyret efter ét point i de fire første kampe. Han fortæller, at fyringen kom uden varsel og var som et "hjertestop" for ham, samtidig med fyringen var urimelig i trænerens øjne.

Klubben mangler en sportschef
Niels Frederiksen understreger, at han havde et godt arbejdsforhold til sin kolleger i Esbjerg, selv om han flere gange havde påpeget områder i klubben, som burde forbedres.

En af forbedringerne ville være at ansætte en sportschef.

Se også: Esbjerg venter med at ansætte ny cheftræner

- I min optik mangler klubben i den grad en sportschef, alternativt nogle scouts, der kun skal tage sig af superligaholdet.

- I min tid var det for tilfældigt, når vi købte ind, og reelt set var det vel sådan, at vi mest ramte rigtigt med de danske spillere, som vi allerede kendte. Endelig manglede vi en fysisk træner på fuld tid, siger Niels Frederiksen til Jydske Vestkysten.

Niels Frederiksen tiltrådte i Esbjerg i sommeren 2013.

2 kommentarer
Vis kommentarer