Annonce:
Annonce:

Opgør i det vilde vesten - Sportsdirektør forlader Esbjerg

Ted van Leeuwen opsiger sin stilling i Esbjerg og forlader dansk fodbold

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Esbjerg fB

Ted van Leeuwens exit fra Esbjerg har blafret i vestenvinden de seneste uger. Nu er det en realitet.

Den temperamentsfulde hollænder har afleveret sin opsigelse i den nyoprykkede Superliga-klub, og vestjyderne har fredag officielt bekræftet, at den 66-årige sportsdirektør er fortid i klubben.

– Vi har modtaget opsigelsen, som vi har taget til efterretning og accepteret, og det betyder, at Ted van Leeuwen stopper i EfB 1. juli. Det giver os en måned til overdragelse, hvor vi kan trække på hans viden, og vi vil gerne takke Ted for den store indsats, han har leveret i klubben.

- Vi kan sige, at det er mission completed, da vi nu er tilbage i Superligaen, og Ted tillige har løftet klubben til et nyt niveau, hvad angår for eksempel træningsfaciliteter, rammer, strukturer og professionalisme, skriver adm. direktør Brian Bo Knudsenn i en pressemeddelelse fra klubben.

Annonce:

Ekstra Bladet kunne afsløre i timerne efter oprykningen, at Ted van Leeuwens dage i klubben var talte.

Her er Superligaens 25 bedste spillere

Hollænderen ser ud til at vende tilbage til Twente. Et ønskescenario for Esbjerg, da klubben dermed slipper for at skride til handling over for Ted van Leeuwen, der har stillet så store krav til sine omgivelser, at bølgerne har gået højt bag lukkede døre.

Ted van Leeuwen har for længe siden slidt forholdet til sine omgivelser op.

Står til en million kroner
Det understreges af, at Esbjerg har accepteret at afkorte opsigelsesperioden i forhold til det, der var nedfældet i kontrakten med Ted van Leeuwen.

Samtidig ligger der i aftalen omkring Ted van Leeuwens farvel, at Esbjerg skal have omkring en million kr., såfremt Ted van Leeuwen benytter situationen til at indgå den ventede aftale med Twente.

Annonce:

Derfor skal Ted van Leeuwens farvel også ses som en fremskyndelse af processen med Twente. Esbjerg slipper nu for at vente på, at hollænderne henvender sig officielt, og vestjyderne kan nu komme videre med at sætte fremtidens hold.

Søren Colding om lige netop dét billede: Undskyld

Og det bliver ikke kun Ted van Leeuwen, der skal findes en afløser for.

I trænerteamet er der også ændringer undervejs.

Assistenttræner Gonzalo Garcia vælger sammen med Ted van Leeuwen at søge videre, og det får naturligvis også spekulationerne omkring cheftræner John Lammers til at tage fart.

Umiddelbart er John Lammers dog fortsat manden med det øverste sportslige ansvar. Spørgsmålet er hvor holdbar den situation er. Det var Ted van Leeuwen, der hentede John Lammers til vestkysten efter nedrykningen sidste sommer.

Vestjyderne bedyrer, at der ikke er planer om trænerskifte. Men de var også ret klare i udmeldingerne om Ted van Leeuwens forbliven tidligere på ugen.

Chok midt i oprykningsfest: Sportsdirektør på vej ud

Hollandsk medie: Esbjerg-boss på vej til ny klub

Optur i nedturen: Silkeborg-forsvarer solgt til udlandet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: