Smækker med døren i Esbjerg: Træner har ikke behandlet mig fair

Emil Lyng langer hårdt ud efter Jonas Dal og fortæller, at det til sidst blev politisk

Emil Lyng smækker med døren i Esbjerg. (Foto: Philip Davali)
Emil Lyng smækker med døren i Esbjerg. (Foto: Philip Davali)

Emil Lyng forlod oven på kontraktudløb Esbjerg fB efter tre år på Blue Water Arena siden skiftet tilbage til Danmark fra FC Lausanne tilbage i 2013.

I sin sidste kamp for de blå- og hvid-stribede fik han rødt kort, og fik aldrig sagt farvel til Esbjergs fans.

Tiden i Esbjerg beskriver Lyng også som meget blandet.

AaB Superliga-topscorer går bersærk: Kvælertag og skalle

-Jeg vil helt overordnet se tilbage på min tid i EfB som en god tid. Her fik jeg gang i min karriere igen, og jeg skylder Jess Thorup og klubben en stor tak for, at de gav mig chancen og tilbød mig en kontrakt. Det var godt nok en 'børnekontrakt' til at starte med, men jeg fik undervejs bevist mit værd, og fik senere en fin kontrakt med klubben, fortæller han til Lokalavisen Esbjerg.

Efter Jess Thorups exit tog Niels Frederiksen over. Lyng og Frederiksen forstod hinanden, er meldingen fra førstnævnte.

-Jeg havde min bedste tid som fodboldspiller under Niels Frederiksen. Vi forstod hinanden, og der var en klar spillemæssig plan. Samtidig viste han mig en tillid, som alle spillere har behov for. Jeg var ikke pludselig sat af holdet, hvis jeg var ude med en skade eller var i karantæne. Han så mine kvaliteter, og det blomstrede jeg under.

(Foto: Claus Bonnerup) FC Nordsjælland Fellah skriver treårig kontrakt med FCN

Da Niels Frederiksen i efteråret 2015 blev fyret af Esbjerg fik Jonas Dal tøjlerne. Dal har ikke behandlet Lyng ordentligt, fortæller han i et meget ærligt interview.

Drama med kvælertag og skalle:

-Jeg respekterer fuldt ud, at han kommer med nogle andre idéer og tanker om, hvordan man skal spille fodbold, hvor jeg så - ifølge ham - ikke passer så godt ind. Vi er ikke det bedste match, men når det er sagt, så vil jeg også have lov til at sige, at jeg ikke synes, at man har behandlet mig helt fair det seneste halve år. Og det samme gælder sådan set for nogle af mine holdkammerater, som også er på vej væk, lyder det fra Lyng, som fortsætter:

- Jeg har følt, at det var meget politisk. Det blev simpelthen politisk til sidst. Dem, som Jonas Dal har hentet, de skulle spille. Det er i hvert fald første gang, at jeg nogensinde har oplevet, at man ikke kunne træne sig ind på et hold, for man må jo ærligt sige, at det ikke er kørt derudaf resultatmæssigt. Efter min mening har der været skiftet for lidt ud på holdet, når man ser på resultaterne, slutter han.

Esbjerg Puha: Esbjerg-profil slap for monsterskade

Ryan Johnson Laursen, her i aktion i Europa League mod Red Bull Salzburg, brækkede benet mod FCK efter en duel med årets spiller Thomas Delaney. (Foto: AP) Esbjerg Nej-nej-nej: Esbjerg-talent brækker benet

Lukas Spalvis har haft et frustrerende forår. I går tabte han totalt kasketten (Foto: Nicolai Tobias/Polfoto) Esbjerg Esbjerg syder over udvisning: Her er dommerens forklaring

Hovsa - Lyng forærer kæmpe chance til AaB: