Spillersalg og sponsorindtægter sikrer Esbjerg overskud

Esbjerg opnåede i første halvår 2015 et overskud før skat på seks millioner kroner mod 9,3 millioner året før

Salget af blandt andre Martin Pusic til FC Midtjylland hjælper på bundlinjen i Vestjylland. (Foto: Lars Poulsen)
Salget af blandt andre Martin Pusic til FC Midtjylland hjælper på bundlinjen i Vestjylland. (Foto: Lars Poulsen)

Mens det er gået mindre godt på fodboldbanen for Esbjerg i det seneste halve år, er det økonomisk set gået fint i samme periode.

Esbjergs halvårsregnskab i 2015 er især påvirket positivt af vinterens salg af Eddi Gomes, Martin Pusic og Jakob Ankersen.

Det har været med til at give et overskud før skat på seks millioner kroner mod 9,3 millioner i samme periode året før.

Resultatet anses for at være tilfredsstillende, og egenkapitalen udgør nu 42,1 millioner kroner svarende til en soliditetsgrad på 69 procent.

Esbjerg, som i august fyrede cheftræner Niels Frederiksen, øgede i årets første seks måneder sponsorindtægterne med cirka tre millioner svarende til en vækst på 20 procent.

- Vi konstaterer med glæde, at erhvervslivets opbakning til vores fodboldprojekt trods svingende sportslige resultater er usvækket.

- Fremgangen i sponsorindtægter er opnået i et fortsat vanskeligt marked, siger Esbjerg-direktøren, Søren Poulsen, til klubbens hjemmeside.

Overskuddet fra transfer- og lejeindtægter udgjorde 17,5 millioner mod 14,6 millioner i første halvår af 2014.

Efter afslutningen på første halvår har Esbjerg investeret i forstærkninger i form af angriberen Nicki Bille, der blev købt fri af franske Evian, og backen Leon Jessen, der er kommet på fri transfer fra tyske Kaiserslautern.

Erik Friberg og Jonas Knudsen er solgt, og Esbjerg er aktiv frem til udløbet af sommerens transfervindue 31. august med henblik på at forstærke truppen yderligere.

- Vi agter løbende at forny og forstærke vores trup med spillere udviklet i egen ungdomsafdeling og profiler udefra.

- Investeringerne i truppen skal dog ske på et bæredygtigt grundlag, så vi bevarer den økonomiske stabilitet, der er oparbejdet i de seneste to år.

- Vi bevæger os på en knivsæg, hvor salg af spillere er blevet en uomgængelig del af driften, og vi skal til enhver tid bevare balancen mellem sportslige og økonomiske hensyn for varigt at sikre topfodbold i Esbjerg, siger Søren Poulsen.

EfB Elite A/S, selskabet bag fodboldklubben Esbjerg, forventer for regnskabsåret 2015 et overskud før skat mellem en og fire millioner kroner.

Tidligere forventede selskabet et overskud på mellem to og otte millioner.

0 kommentarer
Vis kommentarer