Superliga-nedrykker svinger øksen: Nu er træneren fyret

Esbjerg skal have ny træner, meddeler klubben mandag aften

Lars 'Lungi' Sørensen skal ikke stå i spidsen for Esbjerg længere.

Det fortæller Esbjerg i en pressemeddelelse.

Her står der, at 'den sportslige ledelse og cheftræneren har forskellige opfattelser af den fremtidige, sportslige strategi.'

Sportsdirektør Ted van Leeuwen uddyber.

- Vi er en klub, der ønsker at tiltrække, udvikle og sælge spillere, og vores kerneforretning er fodbold. Lars Lungi Sørensen har en anden opfattelse af, hvordan EfB bedst kan nå det mål, og de to holdninger er ikke forenelige, siger Van Leeuwen.

Det var en kæmpe chance at tage Lungi som cheftræner, vurderede Ekstra Bladets Klaus Egelund, der bl.a. beskæftiger sig med de jyske Superligaklubber, allerede ved ansættelsen.

De to vigtige figurer kunne åbenbart ikke finde fælles fodslag.

- Teds og mit syn på det sportslige setup var for forskelligt, og det var ikke muligt for mig at fortsætte under de forhold. Lige nu er der mange følelser i spil, men jeg har hele tiden kendt risikoen, når man siger ja til at blive cheftræner, siger Lars 'Lungi' Sørensen.

'Lungi' nåede kun at stå i spidsen for holdet siden december 2016, hvor Colin Todd blev afskediget.

Endnu en hollænder
Det bliver den 53-årige hollænder, John Lammers, der overtager cheftrænerposten.

- Det første mål i Esbjerg er at komme tilbage til det højeste niveau i dansk klubfodbold, og det hænger snævert sammen med at udvikle unge spillere og skabe et godt team. Jeg er overbevist om, at det vil passe mig fint at komme til Esbjerg og arbejde med at skabe kvalitet i en stab, et team og den individuelle spiller, siger John Lammers.

Han har de seneste tre år virket i talentsektoren i SBV Vitesse, og Ted van Leeuwen har kendt ham gennem 25 år, oplyser klubben.

Esbjergs kaotiske år

Fodboldklubben Esbjerg har det seneste år fyret tre cheftrænere, skiftet stort ud i truppen og på ledelsesplan, er rykket ud af Superligaen og har præsenteret et underskud på 36,8 millioner kroner.

Få et overblik over det kaotiske år her:

* 19. juni 2017: Esbjerg fyrer cheftræner Lars "Lungi" Sørensen og giver jobbet til den 53-årige hollænder John Lammers, der får til opgave at føre klubben op i Alka Superligaen.

* 28. maj: Esbjerg rykker ud af Superligaen og ned i 1. division efter samlet nederlag til AC Horsens i en nedrykningsduel over to kampe.

* 28. marts: Den vestjyske fodboldklub præsenterer et underskud for 2016 på 36,8 millioner kroner før skat.

* Transfervinduet: Den nedrykningstruede klub skiller sig af med en række etablerede superligaspillere og satser i stedet på lejede spillere fra blandt andet Georgien og Grækenland i forsøget på at redde sig endnu en sæson i Superligaen.

* 21. december 2016: Administrerende direktør Hans-Peter Rasmussen bliver afskediget efter mindre end fire måneder. Også kommerciel direktør Henrik Præst forlader selskabet.

* 5. december: Cheftræner Colin Todd bliver fyret efter fem måneder i jobbet. Den hidtidige assistent Lars "Lungi" Sørensen overtager.

* 14. november: Klubmanden Michael Pedersen, der har haft en række centrale poster i den sportslige ledelse, stopper med øjeblikkelig virkning.

* 1. oktober: Hollænderen Ted van Leeuwen bliver ny sportsdirektør.

* 29. august: Hans-Peter Rasmussen bliver ansat som administrerende direktør.

* 23. juli: Esbjergs direktør siden 2009, Søren Poulsen, offentliggør, at han forlader klubben med udgangen af august.

* 14. juli: Salgschef Henrik Tønder opsiger sin stilling for at blive direktør i Vejle Boldklub. Han afløses senere på efteråret af Henrik Præst, der får titel af kommerciel direktør.

* 30. juni: Cheftræner Jonas Dal bliver fyret efter otte måneder i jobbet. Få dage senere ansætter klubben Colin Todd som afløser på en etårig kontrakt.

* 6. juni: Bestyrelsesformand Leif Thomsen forlader posten med øjeblikkelig virkning.

Kilder: Ritzau og Esbjerg

Nu starter Esbjerg-udrensningen: Store profiler på vej væk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter