Trods Esbjerg-udsalg og millioner i kassen: Chefen lukker i

Salget af Casper Nielsen til OB betyder, at Esbjerg har sagt farvel til fem spillere denne vinter

Esbjerg har hentet 3,6 mio. kr. ind til den slukne klubkasse på spillertransfers de seneste dage.

Først smuttede Bjørn Paulsen til Hammarby. Og siden røg først Ryan Johnson Laursen og senest Casper Nielsen til bundrivalerne i OB.

Læg dertil, at velmenende sponsorer i Esbjerg i sommer samlede to mio. kr. til at hente forstærkninger, og vestjyderne står pludselig med omkring seks mio. kr. til at hente forstærkninger ind for.

Men det afføder ingen løfter om stjerneindkøb fra den karismatiske nye sportsdirektør Ted van Leeuwen.

- Jeg kommer ikke til at hente spillere ind bare for at vise handlekraft. Så det er ikke totalt dumt, hvis folk tænker, at det var det, som det blev til, siger Ted van Leeuwen til Ekstra Bladet.

Han lægger ikke skjul på, at vinterens afsked med fem spillere betyder, at truppen lige nu er slanket. Hollænderen slår imidlertid fast, at han kun slår til, hvis de rette spillere viser sig.

- Frem for alt, så kigger vi efter kvalitet, siger han og vil ikke lægge sig fast på bestemte positioner, hvor klubben vil hente nye spillere til, hvis tingene ellers flasker sig.

- Markedet er mærkeligt denne vinter. Enten kan vi få spillere, der slet ikke vil tilføre os noget, eller så bliver vi tilbudt spillere i en kategori, som vi slet ikke kan løfte. Så lige nu er det vigtigste, at vi ikke lader os stresse, siger Ted van Leeuwen.

- Vi solgte Casper Nielsen, fordi vi ikke kunne forlænge hans aftale. Han havde lyst til en ny udfordring, og det er han i sin gode ret til at søge. I sådan situation ville det være ideelt at sælge ham halvandet år før udløb, men nu fik vi mulighed for at tjene lidt penge på at slippe ham et halvt år før udløb, siger Ted van Leeuwen.

Esbjerg fik angiveligt 1,3 mio. kr. for at sælge Ryan Johnson Laursen og yderligere en halv mio. kr. for at slippe Casper Nielsen før tid. Og Ted van Leeuwen er tordnende ligeglad med, at det er en konkurrent i bunden, der lander de to.

- Jeg har kun fokus på, hvordan vi forbedrer os i Esbjerg, fastslår han og føler sig sikker på, at klubben allerede nu har overvundet de værste problemer, som var årsag til det dårlige efterår.

- Vi havde brug for at ændre hele atmosfæren i klubben for at få en ny start. Og i den henseende så har det vigtigste været at få udpeget Lars 'Lungi' Sørensen til ny træner. Hans ansættelse er blevet godt modtaget i truppen, og det har ændret stemningen markant i klubben, mener Ted van Leeuwen.

Se også: Officielt: Casper Nielsen på plads i OB

Se også: Randers-boss forventer vild afslutning på transfervinduet

Randers' giftige, svenske angriber Mikael Ishak (i midten) er et af de varmeste transferemner, der kan skifte klub til sommer - helt gratis. Også Brøndbys Christian Nørgaard (t.v.) kan nu frit forhandle kontrakt med andre klubber. Foto: Ernst van Norde. Sport og Spil Her er Superliga-profilerne som kan smutte gratis

Se også: Esbjerg sælger profil: Her er prisen

Foto: Polfoto. Sport og Spil Det skal superligaklubberne gøre i januar

21 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere