TV: Kanonmål sendte AaB på sejrskurs

Kæmpe målmandsdrop fik ingen betydning, fordi Anders K. Jacobsen og Frederik Børsting vendte bøtten for mestrene

Rasmu Würtz og AaB stod for et fornemt comeback mod Esbjerg. (Foto: Gregers Tycho)
Rasmu Würtz og AaB stod for et fornemt comeback mod Esbjerg. (Foto: Gregers Tycho)

ESBJERG (Ekstra Bladet): AaB-målmand Nicolaj Larsen har grund til at sende en venlig tak til først og fremmest sine to holdkammerater Anders K. Jacobsen og Frederik Børsting.

De sørgede nemlig for med hver sit bragende langskudsmål, at bøtten blev vendt for mestrene, således at keeperens gigantiske drop ikke kom til at betyde andet end kosmetik på slutfacit.

3-1 vandt nemlig AaB med 5260 tilskuere som vidner på Blue Water Arena efter at have været bagud ved pausen som følge af Larsens drop.

Et par minutter før pausefløjtet skulle han bokse til en dalende, men ufarlig bold. Men det lykkedes ham - presset af hjemmeholdets Jonas Knudsen - at ramme forbi med det facit, at bolden i stedet via vestjyden havnede i nettet.

Frispark, råbte nogle, men på Nicolaj Larsens egen ærgrelse kunne man tydeligt se, at det alene handlede om, at han havde dummet sig...

Se Larsens drop her:

Men i løbet af de første kvarter efter pausen fik både målmanden og de øvrige grund til at smile mere. Først var det helten fra Brøndby-kampen, Anders K. Jacobsen, der tog revanche for en afbrænder i 1. halvleg ved efter et smart træk ind i banen at brage bolden op i nærmeste målhjørne til 1-1 - og kort tid efter lavede unge Frederik Børsting et lignende kunststykke fra den modsatte side af banen.

Se de to scoringer her:

Så stod der 2-1 og i slutfasen kunne indskiftede Thomas Enevoldsen, så cementere sejren til 3-1, da han fik helt frit løb efter mod et Esbjerg-forsvar, der havde vaklet i hele kampen, og som sluttede i total opløsning.

Starten af det jyske opgør blev ret begivenhedsløs. Det gik 17 minutter inden Esbjergs Lasse Rise kampens første skud indenfor målrammen.

Men det var forkølet forsøg, som ikke voldte Nicolai Larsen problemer. Og det var absolut ingenting i forhold til de muligheder, som AaBerne derefter skabte.

Først var det Anders K. Jacobsen, der tæt under mål blev fundet af Nicolaj Thomsen flotte aflevering, men Martin Dubravka reagerede flot på afslutningen.

Se også: Danmark rasler mod bunden i Europa

Det gjorde han også, da det var Thomsens tur til at blive spillet helt fri med en følt indenoms-aflevering i venstresiden. AaB-fløjen afsluttede med ydersiden af foden, men så blødt, at Dubravka kunne klare i flot stil.

Ind i mellem de to faldt den senere kanonskytte Frederik Børsting, inden han fik afsluttet, da han blev spillet helt fri i højresiden, og det trækker også fra i en ellers flot indsats, at han misbrugte en 100 procent-chance i tillægstiden.

Men hverken drop eller andre skønhedsfejl rokker ved, at mestrene specielt i 2. halvleg fik vist både moral og en spillemæssig styrke, der måske er et varsel om, at vi i dette forår får set flere af sidste sæsons godter fra den kant.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere