Udskældt EfB-chef om afsked: Vi kan ikke tænke med følelserne

Esbjergs ledelse møder markant kritik oven på afskeden med Hans Henrik Andreasen. Niels Erik Søndergård fra klubbens sportslige ledelse forsvarer beslutningen

Hans Henrik Andreasen er fortid i Esbjerg til nytår - den nyhed har fansene ikke taget vel imod. (Foto: Astrid Dalum)
Hans Henrik Andreasen er fortid i Esbjerg til nytår - den nyhed har fansene ikke taget vel imod. (Foto: Astrid Dalum)

- Uværdig behandling af en klublegende.

- En helt igennem vanvittig beslutning.

- Respektløs og talentløs klubledelse.

Det ovenstående er bare et lille udpluk af de reaktioner, der har været fra Esbjergs fans oven på onsdagens afsløring på tipsbladet.dk om, at Hans Henrik Andreasen er fortid i EfB til nytår. Midtbanespilleren får ikke forlænget sin kontrakt, og det har vakt harme blandt en stor del af Esbjergs fans.

Se også: Midtbane-målkonge droppes i Esbjerg

Særligt klubledelsen med Niels Erik Søndergård og Søren Poulsen står for skud, men førstnævnte tager kritikken med ophøjet ro. Han forklarer i stedet baggrunden for afskeden med Hans Henrik Andreasen.

- Jeg har ikke været inde at læse kommentarerne, for jeg bruger ikke tid på at kigge på fansider og så videre. Det er naturligt nok, at der kommer følelser i spil, når en epoke slutter, men jeg tror også godt, at folk kan se, at en snart 37-årig ikke har mange år tilbage på topplan. Der er ikke mange i den alder, der spiller fuld tid i Superligaen, og han har ikke været en del af startopstillingen hele efteråret. Vi har haft en god dialog med Hans Henrik om det i lang tid, så det var ikke et chok for ham, selvom det selvfølgelig skal fordøjes, siger Niels Erik Søndergård til tipsbladet.dk.

Søndergård er en del af klubbens ledelse og er klar over, at det nogle gange er øretævernes holdeplads.

- Det er naturligt, at der er mange, der tager Hans Henriks parti, for han er en populær spiller – og han er også populær hos os i klubben. Det er også derfor, vi siger, at det ikke har været en nem beslutning. Det er heller ikke noget, vi har besluttet os for i nuet – det har været længe undervejs, og vi har haft fire-fem snakke med Hans Henrik i løbet af året, så det har båret den her vej, fortæller Niels Erik Søndergård.

Han fastslår, at Esbjerg fB ikke kan tænke med følelserne, når der skal sammensættes en trup for næste år.

- Det har vi ikke råd til. Det skal give mening for alle – også for ”HH”. Han er ikke klar til at stoppe, men han spiller ikke meget i EfB, så han finder et nyt sted at spille. Det er jeg sikker på, at han gør, siger han.

Flere fans har fremhævet, at man går glip af en stor portion rutine og klubånd midt i en krisetid, når man lader Hans Henrik Andreasen gå, men det har også været en overvejelse at lade ham blive.

- Vi har overvejet, om der kunne være en funktion eller rolle til ham, men vi skal holde det op med flere ting. Vi har også to unge spillere i Mark Brinch og Mathias Kristensen, der er meget dygtige og kommer tættere og tættere på Superliga-holdet. Dem skal der også være plads til, selvom Hans Henrik har været en kulturbærer og vigtig del af Esbjerg i mange år. Han er bare langt fra holdet nu, og så er vi nået frem til den her beslutning, siger Niels Erik Søndergaard.

En ting er følelserne og kulturen. Noget andet er det sportslige. Med Victor Palsson skadet i resten af sæsonen og Hans Henrik Andreasen ude af døren efter nytår, kan vestjyderne komme til at mangle en central midtbanespiller. Det er dog ikke givet, at klubben vil hente en ny spiller til positionen.

- Det har vi ikke besluttet endnu. Vi har lige fået en ny træner, der skal lære truppen og spillerne at kende, så vi tager en beslutning om det senere. Bjørn Paulsen har også spillet på midten i nogle kampe, så vi skal finde vores ståsted, og så tager vi stilling til det, siger Niels Erik Søndergård.

Der resterer fem kampe af efterårssæsonen, og Hans Henrik Andreasens sidste mulighed for at komme i kamp for klubben er søndag den 6. december, når EfB møder SønderjyskE.

8 kommentarer
Vis kommentarer