Vildt beløb: Så meget scorer Superliga-klub på rekord-handel

Kinesiske Henan Jianye betaler tocifret millionbeløb for Esbjerg-forsvareren Eddi Gomes

Eddi Gomes har hurtigt markeret sig i Superligaen med sin kontante spillestil (Foto: Rene Schutze)
Eddi Gomes har hurtigt markeret sig i Superligaen med sin kontante spillestil (Foto: Rene Schutze)

Enhver Superliga-klub med drømme om kvikke millioner bør være fast gæst til HB Køges kampe. For anden gang på otte år har en spiller fra HB Køge på rekordtid udløst den helt store lotto-gevinst.

Onsdag bliver Esbjergs salg af Eddi Gomes ført til ende. Forsvarssspilleren har ifølge Ekstra Bladets oplysninger med succes gennemført lægetjekket i kinesiske Henan Jianye og har skrevet under på sin kontrakt i klubben. Det er samme klub som i sommer sendte Joel Tshibamba til FC Vestsjælland.

Eddi Gomes er allerede fortid i Esbjerg efter et halvt år (Foto: Superligaen Esbjerg sælger forsvarsspiller til udlandet

Eddi Gomes er et salg i rekordklassen set i historisk Superliga-perspektiv. Esbjerg scorer nemlig en fortjeneste på ti mio. kr. - en gevinst på utrolige 2000 procent i forhold til de 500.000 kr. som klubben hentede Eddi Gomes for i HB Køge i sommer.

Salgsprisen ligger ifølge Ekstra Bladets oplysninger på 10.500.000 kr. Ikke dårligt at score ti mio. kr. for et halvt års arbejde.

Ankersen med udlængsel (Foto: Anita Graversen) Esbjerg Jakob Ankersen håber på januar-skifte

Målmanden Nenad Novakovic skiftede i starten af 2007 fra HB Køge til OB for en mio. kr. Keeperen nåede ikke en gang at spille en kamp for OB før han atter var på farten. En måned efter skiftet til OB blev han solgt til italienske Reggina for 9,1 mio. kr.

Før sin ankomst til Esbjerg var Eddi Gomes at finde i HB Køge, hvor han agerede redningsmand i begge ender af banen. Her for en sjælden gangs skyld som målscorer:

0 kommentarer
Vis kommentarer