Eufori i Parken: FCK skriver Superliga-historie

Med syv sejre i træk er FC København nu den klub, der har fået den bedste start på en Superliga-sæson nogensinde - Pieros Sotiriou sørgede med to scoringer for, at rekorden kom i hus

Se eller gense highlights fra kampen, hvor FCK trak en 3-1 sejr over FCM. Video: Discovery Networks Danmark.

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København snuppede søndag aften en Superliga-rekord.

Aldrig før har et hold vundet de syv første kampe i en Superliga-sæson, men mestrene måtte slide hårdt og have en smule hjælp, før rekorden var i hus.

Længe så FC Nordsjælland ud til at skulle forlade Parken med mindst uafgjort, men i kraft en flot slutspurt i de sidste tyve minutter endte det alligevel med københavnsk 3-1-sejr.

Pieros Sotiriou scorede først med hjælp af en Kian Hansen-afretning og hamrede derefter bolden ind bag Nicolai Larsen.

Gæsterne havde også deres muligheder i afvekslende affære, men tog ikke vare på dem, og så endte det med den forventede hjemmesejr.

FC Nordsjælland fik den værst tænkelig start i nationalarenaen.

Kian Hansen smed bolden hen i fødderne på Viktor Fischer, og det gav FCK et angreb, der sluttede med, at Hansens makker i midterforsvaret, norske Ulrik Yttergård Jensen, headede Pep Biels indlæg i eget net.

Artiklen fortsætter under billedgalleriet

Billedgalleri

1 af 10  Foto: Lars Poulsen
2 af 10  Foto: Lars Poulsen
3 af 10  Foto: Lars Poulsen
4 af 10  Foto: Lars Poulsen
5 af 10  Foto: Lars Poulsen
6 af 10  Foto: Lars Poulsen
7 af 10  Foto: Lars Poulsen
8 af 10  Foto: Lars Poulsen
9 af 10  Foto: Lars Poulsen
10 af 10  Foto: Lars Poulsen

FCK var flyvende i kampens indledning, men FC Nordsjælland fik ædt sig ind i kampen, og Ibrahim Sadiq var med sin fart en evig trussel på venstrekanten.

Det var da også ham, der efter en halv times spil fik udlignet for FC Nordsjælland. Den ghanesiske teenager satte Varela og tog chancen udefra.

Karl-Johan Johnsson burde have reddet skuddet, men bolden gik via svenskerens handske og stolpen i mål. Ufortjent var det ikke.

FC Nordsjælland havde rystet chokstarten af sig og udfordrede FCK. Det var dem, der havde initiativet, og mestrene var ufarlige.

FC Nordsjælland have også 2. halvlegs første chancer, men Johnsson fik taget revanche for sin uheldige rolle ved udligningen.  

FCK’erne virkede både fysisk og mentalt trætte efter et pakket kampprogram i sæsonens indledning, men alligevel fandt de i de sidste tyve minutter kræfterne til at afgøre opgøret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Man havde ikke set meget til Pieros Sotiriou i de første 70 minutter, men så tog Fanden ved cyprioten.

Først spillede han flot indskiftede Jens Stage fri til en god mulighed, og med 16 minutter igen forsøgte han sig så selv fra kanten af feltet.

Skuddet var ikke prangende, men Kian Hansen rettede det af, og så var FCK i front. Et par minutter senere var Sotiriou så først over en nedfaldsbold i feltet, og denne gang var der krudt i kanonen.

Han bragede bolden op i nettaget og fik vist, at det trods alt går uden Dame N’Doye og Jonas Wind…

AGF havde rigeligt at fejre undervejs i kampen mod Brøndby. Foto: Jens Dresling/POLFOTO Brøndby Historisk triumf: AGF ydmyger Brøndby

Yussuf Poulsen sendte gæsternes Sebastian Rode til tælling med en albue. O.Behrendt/Ritzau Scanpix Tysk fodbold Yussuf stjal showet: Stanger til blods i kæmpe succes

Foto: Jens Dresling/POLFOTO Brøndby Skræk-skade i Brøndby-mareridt

Sport og Spil Panik før lukketid: Sådan handler DIN Superligaklub

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix Sport og Spil Koster kassen: Sådan stopper de Superligaens største brokrøve

140 kommentarer
Vis kommentarer