Eventyrlysten Sviatchenko: Skifte kan komme nu

Der er et større bejlerfelt til FCM-profilen Erik Sviatchenko, og han erklærer sig klar til et sommerskifte, hvis det rette tilbud kommer

Første træningsdag i FCM - Erik Sviatchenko kan være på vej væk snart (Foto: Anders Brohus)
Første træningsdag i FCM - Erik Sviatchenko kan være på vej væk snart (Foto: Anders Brohus)
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Erik Sviatchenko var med torsdag, da FC Midtjylland-truppen trænede for første gang på græs, siden spillerne gik på sommerferie tidligere på måneden.

Onsdag startede de op igen med en række forskellige fysiske test, og torsdag var det så ud på træningsbanen i Ikast.

Men Sviatchenko er muligvis hos mestrene på lånt tid blot nogle uger mere. Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet om, så er franske Lille blandt bejlerne til midterforsvareren, og tyske Augsburg lurer også på et bud. Derudover er skotske Celtic også med i feltet.

Bjelland eller Sviatchenko: Fransk klub vil bruge Kjær-millioner

Sviatchenko har en frikøbsklausul omkring de 15 mio. kr., så det kan i princippet gå stærkt, hvis en klub først indløser den, og han selv vil til klubben.

Erik Sviatchenko og Kian Hansen på første træningsdag i FCM (Foto: Anders Brohus)
Erik Sviatchenko og Kian Hansen på første træningsdag i FCM (Foto: Anders Brohus)
 

Selv om Sviatchenko understreger, at han glæder sig til de kommende Champions League-kvalifikationskampe med FCM, så erklærer han sig åben for et sommerskifte.

- Først og fremmest er det smigrende at blive sat i forbindelse med klubber af den kaliber. Det er da helt sikkert noget, der motiverer mig til at arbejde endnu hårdere i hverdagen. Jeg har det sindssygt godt i FCM og kan sagtens se en masse spændende udfordringer ved at blive her, men et skifte kan også komme nu. Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg har drømmen om at tage skridtet videre, siger Sviatchenko til Ekstra Bladet.

Varm i Tyskland: Sviatchenko-rygter tager til

Han slår dog fast, at han ikke ved, om han er købt eller solgt den kommende tid.

- Min agent (Allan Bak) og klubben skal finde ud af, hvad den optimale løsning omkring min fremtid er. Og først når det går videre derfra og er konkret med en klub, så vil jeg forholde mig til det. Ellers har jeg fuld fokus på opstarten her. Jeg synes det er kommet lidt med erfaringen, at alle spekulationer ikke påvirker mig, forklarer Sviatchenko, der fik landsholdsdebut mod USA i marts.

FCM skal møde vinderen af Lincoln fra Gibraltar eller Santa Coloma fra Andorra i Champions League-kvalifikationen lige op til første runde i den nye Superliga-sæson. Og det bliver helt specielt, hvis Sviatchenko stadig er i klubben på det tidspunkt.

FCM's mega-transfer på vej i vasken

- Jeg tror, at når man først hører den Champions League-hymnen, så ved man, at man er lige præcis der, hvor man gerne vil være. Så handler det om at præstere i de europæiske kampe.

- Vi har tidligere måske spillet lidt naivt i Europa, men vi har fået en større ballast, og vi håndterede nogle svære kampe i Superligaen i sidste sæson, så jeg tror, at vi kan overføre det til Europa, siger Sviatchenko.

TV: Erik Sviatchenko er ud fra en helt speciel familie. Du kan få et bedre indblik i hans liv i dette indslag

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+