Fabelagtig FCN-lejesvend forværrer Esbjergs krise

Den nye målmand i FCN-målet afværgede katastrofen med tre kæmpe redninger på stribe og var med til at sikre en længe ventet FC Nordsjælland sejr på 2-0 over Esbjerg

Følg Superligaen

FARUM (Ekstra Bladet): Endelig formåede Kasper Hjulmands drenge fra FC Nordsjælland at fastholde momentum og dominansen, selvom modstanden var stor i søndagens sene Superliga-kamp. En tomåls-føring blev ikke sat over styr mod Esbjerg, trods et klodset straffespark kunne havde bragt vestjyderne tilbage i kampen.

Nordsjællands hollandske lejesvend i målet, Indy Groothuizen, som måtte vikariere for en skadet Alex Runarsson, blev den helt store helt, da han reddede et straffespark og samtidig mirakuløst afviste to farlige reposter. Nordsjælland vandt med 3-0. Dermed kunne hjemmeholdet indkassere tre vigtige point til kontoen og tanke lidt selvtillid igen.

Med blot én enkelt sejr i bagagen i de seneste seks kampe, havde de unge nordsjællandske spillere stærkt brug for en positiv oplevelse og tre point til kontoen.

Gode chancer i begyndelsen
Den 21-årige FCN-back Karlo Bartolec viste i kampens begyndelse fine takte med flere gode aktioner og indlæg i Nordsjællands højreside. Skarpheden manglede dog hos træner Kasper Hjulmands front-trio. Både FCN’s topscorer, Marcus Ingvartsen, og Godsway Donyoh på venstre kant havde nemlig flere gode muligheder for at bringe hjemmeholdet foran med en hurtig scoring. Men den sidste skarphed manglede.

Det var tydeligt at se, at det skulle være mellem Bartolec og den spilstyrende Stanislav Lobotka på FCN’s midtbane at de kampafgørende aktioner skulle opstå. Og efter en længere jævnbyrdig periode midt i 1. halvleg blev den hurtige Bartolec sendt i dybden på en lang aflevering og endte med at ramle frontalt ind i Esbjerg-forsvareren Leon Jessen, som lettere bevidst og på ulovlig vis med hænderne forsøgte at afværge gennembruddet fra kroaten.

Der var ingen tvivl at spore hos dommer Peter Kjærsgaard-Andersen, som var lynhurtig til at straffe Jessens klodsede handling ved at straffespark. Med et køligt, fladt spark yderst i højre side udplacerede Marcus Ingvartsen Esbjergs målmand på straffesparket og bragte hjemmeholdet i front 1-0.

Masser af intensitet
Selvom der ikke var mange tilskuere, som havde fundet vej til FCN’s stadion søndag aften, manglede dagens opgør hverken intensitet eller tempo, tvært imod. Som så mange gange før viste FCN-spillerne tænder i store dele af 1. halvleg og stor aggressivitet i de mange nærkampe. Ingvartsens straffespark havde virkelig sat gang i det unge hold, der pressede på for at øge føringen.

Se alle målene her:

Efter 33 minutter kunne FCN’s venstrekant Donyoh efter et fint et-to-sammenspil med makkeren Divine Naah sende Kasper Hjulmands tropper på 2-0 med et endnu et fladt, yderligt skud.

Colin Todds Esbjerg-mandskab fik i 1. halvleg aldrig rigtig gang i flowet og overlod det meste til hjemmeholdet. Esbjergenserne, der op til dagens kamp blot havde lidt to nederlag i syv kampe, forsøgte fra 2. halvlegs begyndelse at sætte sig på spillet.

FCN-spillerne havde denne gang bedre held med at modstå modstandernes hårde pres. Det lykkedes hjemmeholdets forsvarskæde at ryste det værste af Esbjerg-presset af sig, og i stedet kunne offensiven kort efter vise fikst små-spil og hælafleveringer i den modsatte ende.

Dumt straffespark
Esbjergs anfører Jeppe Andersen, som blev knæskadet i kampen mod Silkeborg tirsdag aften, manglede som den kreative dirigent på Colin Todds midtbane. Ingvartsen var tæt på at overliste Esbjergs forsvarskæde og udbygge føringen, men en vågen Daniel Stenderup vristede i en glidende tackling bolden fra den unge angriber få meter uden for feltet.

FCN’s venstre-kant Divine Naah forsøgte at ekspedere bolden ud af kommunen efter et farligt Esbjerg-hovedstød, som ramte træværket. I stedet rev han sin modstander omkuld og begik straffespark.

Esbjergs angriber Kevin Mensah brændte dog på det skammeligste på FCN’s vikarierende målmand, Indy Groothuizen, da han i to omgange sparkede bolden i handskerne på ham. Selv et tredje Esbjerg-forsøg kunne ikke bringe vesterjyderne tilbage i kampen, og den nye målmand hos FCN fik på mirakuløs vis afværget en reducering.

Selvom Esbjerg pressede på i slutminutterne kunne Marcus Ingvartsen i overtiden score til 3-0 og dermed sætte en tyk streg under, at holdet denne gang ikke lod sig overrumble af modgang i 2. halvleg.

FC Nordsjælland har efter søndagens opgør 11 point og rykker op på en 11. plads, mens Esbjerg dumper ned på sidstepladsen med 7 point.

FCM-træner: Spillerne viste fantastisk moral

OB stirrer lige ned i afgrunden

FCM sejrede efter flot comeback

Van der Vaarts forløsning: Her scorer han sin første FCM-kasse

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt