Fantastisk i USA: Her er alt, hvad man skal bruge

Martin Vingaard er kommet rigtig godt i gang med sit amerikanske eventyr i Florida som midtbanespiller sammen med Joe Cole for Tampa Bay Rowdies

Martin Vingaard er glad for at være kommet til udlandet. Foto: Lars Krabbe
Martin Vingaard er glad for at være kommet til udlandet. Foto: Lars Krabbe

Det er ikke mere end et par uger siden, at familien Vingaard med meget kort varsel sad i et fly med kurs mod Florida, men midtbanemanden er allerede kommet godt i gang med det næste skridt i karrieren. Og den firedobbelte danske mester har ingen problemer med, at hans Tampa Bay Rowdies spiller i den næstbedste række og ikke uden videre kan rykke op i MLS, den bedste amerikanske række.

- Nej, jeg ville jo meget gerne et sted hen, hvor jeg skulle prøve noget helt andet, end jeg havde været vant til, og det får jeg opfyldt her, mens jeg samtidig på ingen måde er nervøs for, at mit konkurrencegen ikke kan trives i klubben. For man spiller jo stadig om et mesterskab, og man spiller stadig om at gøre det så godt som muligt, siger Martin Vingaard til Tipsbladet.

- Jeg ved godt, at der ikke er nogen direkte oprykning, her ansøger man om at spille i MLS, og man bliver valgt ud som klub, og den mulighed jagter de – ja, vi – også ved, at man gør sig fortjent til det gennem resultaterne. Så det spiller vi også for.

- Og så er jeg bare så nysgerrig på alt det, der venter mig, at jeg slet ikke er bekymret for ikke at kunne motivere mig. Tværtimod. Det her er mit første udlandsophold, så det gør bare, at jeg er endnu mere forhippet på at kunne præstere og levere.

Martin Vingaard bliver holdkammerat med blandt andre den tidligere engelske landsholdsspiller Joe Cole. Foto: Jens Dresling FC Nordsjælland Martin Vingaard skifter til USA

- Følelsen, lige fra da vi kørte ind på hotellet og gik over og besøgte klubben, har været helt fantastisk. Jeg er vildt imponeret over faciliteterne. Der er alt, hvad man skal bruge, og de har lige bygget nyt stadion, der ligger ved siden af marinaen, så der er udsigt over vandet, og vi kan dufte saltvandet, når vi løber og træner der til daglig, siger midtbanemanden, der skal spille sammen med ingen ringere end den tidligere Chelsea-spiller Joe Cole på de centrale pladser.

Og hvordan har samspillet så været med den tidligere engelske landsholdsspiller, hvorfor er Tampa Bay Rowdies i den grad byens hold, hvordan opdager en klub i Florida en spiller med kontraktudløb i Farum, hvordan hænger en liga med hold i både Edmonton og Puerto Rico egentlig sammen, og hvad skete der med Vingaards drøm om OL i Rio?

Svenske Alexander Farnerud er blandt de transferfrie på markedet. Men han er måske for dyr i drift for Superligaens bejlere. (Foto: AP) Superligaen Superligaens tag-selv-bord: Mange interessante spillere er gratis

(Foto: Jens Dresling/Polfoto) Sport Sådan står din klub: Vestjysk cirkus, pengeregn i Farum, SønderjyskE's svære mission - oprykkernes overlevelseskamp

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen med blandt andet et stort interview med Martin Vingaard. Køb Ekstra Bladet hver fredag og få Tipsbladet med.

Læs også:
- Interview med Brøndbys Frederik Holst om den svære tid under Thomas Frank og succesen under Alexander Zorniger

- Interview med Mustafa Amini om det nye liv i AGF og de hårde ord fra Michael Gravgaard

- Analyse af Superliga-klubbernes transfersvingdøre

- Historien om seks smukke, danske stadioner

- Transfergennemgang

- Spiltips

- Resultater