FC Midtjylland nærmer sig dyr profil

De midtjyske guldbejlere jagter den zambiske kantdiamant Edward Chilufya fra Djurgården

Edward Chilufya jubler i Djurgården. Foto: Ritzau Scanpix
Edward Chilufya jubler i Djurgården. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Det trækker op til våbenkapløb blandt mesterskabsbejlerne i Superligaen, hvor FC Midtjylland og FC København jagter offensive guldgravere.

Og FC Midtjylland nærmer sig første stik med et par forstærkninger. Der kan nemlig være mere offensiv power på vej til det midtjyske. 

FC Midtjylland har ifølge Ekstra Bladets oplysninger sat slutspurten ind på at hente 22-årige Edward Chilufya til heden fra svenske Djurgården. 

Der er dialog med begrundet tro på en endelig aftale mellem FC Midtjylland, Djurgården og kantspilleren fra Zambia.

Chilufya har de seneste par år manifesteret sig som en profil i Allsvenskan, og han har tiltrukket sig masser af bejlere. 

Djurgården krævede således i sommer 5,5 millioner euro - altså omkring 40 millioner danske kroner - for kantspilleren, skrev svenske Fotbolldirekt. Det ville være et rekordsalg for svenskerne og fortæller historien om, hvilken kvalitet Chilufya besidder.

Siden da er der dog skåret et halvt år af kontraktlængden, og Djurgården er ikke længere midt i sæsonen. Derfor forventes en endelig pris heller ikke at ende i det luftlag.

Edward Chilufya afsluttede denne sæson i Allsvenskan med otte mål og tre oplæg i 29 kampe, da Djurgården endte som nummer tre. 

Det har fået FC Midtjylland til at kaste kærligheden på kantspilleren, og han anses som en potentielt stærk tilføjelse til Bo Henriksens allerede potente offensiv, hvis det lykkes at lande en aftale.

Siden Ekstra Bladet beskrev dialogen mellem FC Midtjylland og Djurgården, har den svenske klub været ude og bekræfte de oplysninger.

- Ja, det er klart, at der er interesse for ham, og jeg kan bekræfte, at vi har haft en dialog med Midtjylland. Om vi er i igangværende forhandlinger, skal jeg lade være usagt, siger sportschef Bosse Andersson til Fotbollskanalen.

FC Midtjylland har allerede brasilianske Vagner Love rendende rundt på anlægget i Ikast, hvor man venter på en offentliggørelse af den 37-årige angriber. Og der kan altså komme endnu mere krydderi til klubben.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til 'Agenterne'

Randers-klubikon Mads Fenger bestod i 2017 lægetjekket hos Zulte Waregem. Parterne var enige om en fireårig aftale og Fenger blev i sin nye Zulte-trøje fotograferet til offentliggørelsen af transferen.

Under besøget i Belgien skete der dog noget, der fik Fengers agent, Mads Bach Lund, til at ane uråd.

Lyt til 'Agenterne' her eller på din fortrukne podcastplatform.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+